Tūristiem izdota brošūra par Baltijas jūras valstu tradicionālajiem ēdieniem
Ceļvedī ārvalstu tūristi ir aicināti doties kulinārā ceļojumā, uzsverot svarīgākās reģiona kulinārās vērtības - ēdienu sezonalitāti un produktu dabiskumu. "Baltijas kulinārais ceļš" popularizē arī Latvijas kulināros maršrutus un vietas, kur piedāvā baudīt nacionālo virtuvi.
Ārvalstu tūristi ceļvedī tiek iepazīstināti ar to, ka Baltijas jūras krastos mīt tautas, kuru virtuvē atrodamas veltes no meža, pļavas, upēm un ezeriem, jūras, kā arī īsajā ziemeļu vasarā rūpīgā darbā pašu izaudzēti gardumi piemājas dārzos un saimniecībās. Tāpat tūristi uzzina, ka, domājot par nākamajām paaudzēm, Baltijas jūras reģiona valstīs pārtiku iegūst ar dabai draudzīgām saimniekošanas metodēm, lai ēdiens būtu svaigs, tīrs, veselīgs un vitamīniem bagāts.
Tāpat tūristi ceļvedī var uzzināt, ka Baltijas jūras krastos mītošajām tautām goda lieta ir ēdienu gatavot no augstas kvalitātes izejvielām, ko iegādājas no uzticamiem vietējiem ražotājiem un piegādātājiem.
Biedrība "Lauku ceļotājs" dibināta 1993.gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.
Uz sarakstu