Banner 980x90

Kā ātrāk, ērtāk un izdevīgāk iegādāties bērnu preces

Pirmie pirkumi bērna vajadzībām tiek veikti jau pirms viņa dzimšanas, kad tiek sagādāts vairums to lietu, kas mazulim būs vajadzīgas pirmajos dzīves mēnešos. Vēlāk jau pakāpeniski, bērnam augot un attīstoties, ir nepieciešamība iegādāties jaunas lietas – nomainīt mēbeles, apģērbu, apavus, piedāvāt vecumam atbilstošas rotaļlietas. Arī aprūpes piederumu klāsts mainās. Tāpēc ik pa laikam vecākiem jārēķinās ar nepieciešamību tērēt laiku un resursus, lai sarūpētu bērnam nepieciešamās un aktuālās lietas. 

Kā bērnu preču iegādi padarīt pēc iespējas ērtāku, ātrāku un izdevīgāku? Tas droši vien interesē visus vecākus. Lūk, daži padomi un ieteikumi, kas šajā procesā var noderēt.

Paļauties uz citu vecāku pieredzi un ieteikumiem
Bērnu preču piedāvājums visos segmentos ir tiešām ļoti plašs. Nereti pat pieredzējuši vecāki, kuriem jau ir vairāki bērni, apjūk plašajā klāstā un izvēles iespējās. Kur nu vēl jaunie vecāki, kuriem jāspēj orientēties tik dažādajās bērnu aprūpes lietās, apģērbu un rotaļlietu klāstā. Lai taupītu savu laiku un arī lieki neriskētu, ka pirkums izrādās neveiksmīgs, noderīgu informāciju jau laikus var iegūt un apkopot no citiem vecākiem. Piemēram, tādā veidā var uzzināt, kuru zīmolu preces ir kvalitatīvākas, kādas ir to labās īpašības, vai prece ir savas cenas vērta, kuri ir labākie bērnu veikali. Vecāki netur sveci zem pūra un dalās ar labiem atradumiem, lai atvieglotu arī citu vecāku ikdienu.

Pirkt laikus, izmantojot atlaižu piedāvājumus
Tās bērnu preces, kuras ir zināms, ka būs nepieciešamas, var iegādāties jau laikus, izmantojot izdevīgus atlaižu piedāvājumus. Piemēram, labu ziemas apģērbu un apavus, kas ir gana dārgi, var pirkt pavasarī, kad tiem ir izpārdošanas. 

Parēķinot, par cik bērns būs līdz nākamajai ziemai paaudzies, jau var iegādāties jaunu kombinezonu vai slēpošanas bikses. Ar apaviem varbūt ir nedaudz grūtāk notrāpīt, bet vecākiem ar pieredzi arī tas ir pa spēkam. Šādā veidā var ievērojami samazināt izdevumus un izvairīties no stresa nākamās ziemas sākumā, kad jāskraida pa veikaliem un jāpērk viss par pilnu cenu.

Izmantot bērnu preču veikalus internetā
Vecāku laiks ir zelta vērts. Tāpēc ieteikumi, kā taupīt laiku un izvairīties no došanās kopā ar bērnu uz veikalu, ir vienmēr laipni gaidīti. Viens no padomiem, kas noteikti nav nekāds jaunums, bet tomēr atgādināšanas vērts, ir bērnu veikali internetā. Tā ir iespēja iepirkties, neizejot no mājas un jebkurā sev ērtā laikā, pat tad, kad bērni beidzot aizmiguši pēc nogurdinošas dienas un vecākiem ir laiks ieslēgt datoru. Bērnu veikali internetā ir tikpat pilnvērtīgi kā tradicionālie bērnu veikali, preču klāsts ir ļoti labs, kā arī iespējams iegādāties uzticamu zīmolu preces. Piemēram, Chicco, kas ir viens no zināmiem un vecāku uzticību iemantojušiem bērnu preču zīmoliem, arī piedāvā preces ne tikai klātienē, bet arī ērtā bērnu preču interneta veikalā

Laikus plānot budžetu šiem pirkumiem
Lai izvairītos no lieliem izdevumiem īsā laika periodā, vislabāk jau laikus plānot pirkumus bērniem. Zinot, ka pēc pāris mēnešiem vajadzēs mainīt bērnam ratiņus vai iegādāties barošanas krēsliņu, var jau atlikt naudu katru mēnesi, lai pēc tam veiktu pirkumu, neradot robu ikmēneša budžetā. Ja tādas ikdienas lietas kā pārtika un higiēnas preces bērnam tiek ietvertas ģimenes kopējā ikmēneša budžetā, tad lielajiem pirkumiem gada, pusgada un sezonas ietvaros vajadzētu veidot atsevišķu budžetu, ko uzkrāt savlaicīgi.

Veikt izpēti un salīdzināšanu
Iepērkoties spontāni, ir daudz lielāks risks pārmaksāt un arī nopirkt ne to, ko galu galā gribējāt. Tā kā bērnu preces nav tās lētākās, tad ir vērts rūpīgi apdomāt, kur un par ko atdot savu naudu. Ja arī esat noskatījuši konkrētu preci vai zīmolu, tad labāk izpētīt, kāda ir cena pie dažādiem tirgotājiem, kuri bērnu veikali vispār šo preci piedāvā, varbūt kaut kur tieši tādiem zābakiem vai ratiņiem ir atlaide. 

Vēl var ieskatīties sludinājumu portālos – varbūt kāda ģimene par labu cenu pārdod savu mazlietoto preci, piemēram, ziemas jaku, kas bērnam mugurā bijusi tikai dažas reizes. Daudzos segmentos bērnu preces nolietojas mazāk, tāpēc tās var atrast labā stāvoklī un par zemāku cenu.

Pirkt lietas, kas "aug" līdzi bērnam
Vēl viens labs veids, kā vecāki var samazināt izdevumus par bērnu precēm, kā arī izvairīties no biežas mantu pirkšanas, ir uzreiz iegādāties lietas, kas "aug" bērnam līdzi. Iespējams iegādāties gan tādas mēbeles, gan apģērbu. Piemēram, gulta, kas ir transformējama un der bērnam pat līdz sākumskolas vecumam. Vai ratiņi, kas labi kalpo no dzimšanas līdz brīdim, kad bērnam rati vispār vairs nav nepieciešami. Pat virsdrēbes bērniem var nopirkt tādas, kurām piedurknēs un kāju starās ir iestrādāts papildu garums, ko nākamajā sezonā var izlaist, lai iegūtu par izmēru vai diviem lielāku apģērbu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)