Banner 980x90

Veiktas izmaiņas granulu ražotāja "Latgran" valdē

Veiktas izmaiņas granulu ražotāja SIA "Latgran" valdē, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, iepriekšējo "Latgran" valdes priekšsēdētāju Ilmāru Kašu amatā nomainījis Rauls Kirjanens. Kašs turpmāk uzņēmumā pildīs valdes locekļa pienākumus.

Tāpat valdes locekļu amatus turpmāk ieņems Jāno Haidla, Rains Silivasks, Dace Kārkliņa un Mārtiņš Zvejnieks.

LETA jau ziņoja, ka šā gada maijā Zviedrijas kompānijas "BillerudKorsnäs AB" un "Baltic Resources AB" parakstīja līgumu par 100% granulu ražotāja SIA "Latgran" kapitāldaļu pārdošanu Igaunijas uzņēmumam AS "Graanul Invest", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Industriālo granulu ražotājs "Latgran" 2014.gadā saražoja 497 000 tonnu granulu četrās rūpnīcās un sasniedza aptuveni 73 miljonu eiro apgrozījumu. Tiek plānots, ka 2015.gadā apjomi palielināsies par aptuveni 20%, pateicoties veiksmīgam darba sākumam Gulbenes jaunajā rūpnīcā pagājušā gada otrajā pusgadā.

Savukārt "Graanul Invest" ir lielākais granulu ražotājs Baltijas reģionā, kas 2014.gadā saražoja 853 000 tonnu granulu. Uzņēmumam pieder četras rūpnīcas Igaunijā, divas Latvijā un viena Lietuvā. Kompānija ražo ne tikai industriālās granulas, bet arī augstākās jeb "premium" kvalitātes granulas. Tāpat kompānija strādā arī atjaunojamās enerģijas jomā, tai pieder četras biomasas koģenerācijas stacijas ar kopējo jaudu 21 MWe.

Ilmārs Kašs norādīja, ka Baltijas ražotājiem ir stipra pozīcija tirgū. "Latgran" un "Graanul" kombinācijas rezultātā tiks izveidots lielākais Eiropas granulu ražotājs un viens no vadošajiem pasaules spēlētājiem ar 1,8 miljonu tonnu granulu sagaidāmo kopējo ražošanas apjomu 2015.gadā.

Savukārt "Graanul Invest" valdes priekšsēdētājs Kirjanens atzina, ka uzņēmuma iegāde dod vairākas iespējas, kas palīdzēs stiprināt konkurētspēju pasaules granulu tirgos.

Darījuma summa netiek publiskota, tā finanšu konsultanti ir "SEB Corporate Finance" un "Superia Corporate Finance", bet juridiskais konsultants - kompānija "Cederquist".

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Latgran" apgrozījums 2014.gadā bija 73,39 miljoni eiro, bet peļņa - 10,29 miljoni eiro salīdzinājumā ar attiecīgi 59,39 miljoniem un 7,45 miljoniem pirms gada.

Uzņēmums reģistrēts Jaunjelgavā 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 3 072 942 eiro, un tas nodarbina 109 darbiniekus. Uzņēmuma īpašniece ir Stokholmā reģistrētā kompānija "Latgran Biofuels AB", kas savukārt pieder "BillerudKorsnäs AB" un "Baltic Resources AB".

Savukārt "Graanul Invest" apgrozījums pērn bijis 32,40 miljoni eiro salīdzinājumā ar 26,49 miljonu eiro apgrozījumu pirms gada, bet peļņa pērn palielinājusies par 76% un sasniegusi 3,29 miljonus eiro salīdzinājumā ar 1,89 miljoniem eiro 2013.gadā.

"Graanul Invest" reģistrēts Smiltenes novada Launkalnes pagastā 2005.gadā ar 2000 latu (2845 eiro) pamatkapitālu un nodarbina 41 darbinieku. "Graanul Invest" pilnībā pieder Igaunijas uzņēmumam AS "Graanul Invest".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)