Banner 980x90

Dažas idejas, kā izbaudīt augstumu un skaistas ainavas

Tiem, kuriem patīk augstums un gaiss ir viņu stihija, ir daudz iespēju kā īstenot šo savu kaislību. Lidojuma sajūta ir kaut kas īpašs, tā ir iedvesmojoša, ar brīvības garšu un adrenalīna pieskaņu. Un vēl viens lielisks ieguvums no atrašanās daudzus metrus virs zemes – vienmēr paveras elpu aizraujošs skats uz mūsu skaisto Latviju. Lūk, idejas, kādā veidā izbaudīt lidojuma sajūtu!

Lidojums ar gaisa balonu
Lidojums ar gaisa balonu ir diezgan romantisks veids, kā izbaudīt skaistus skatus no putna lidojuma. Tas būs lielisks piedzīvojums gan kopā ar mīļoto cilvēku, gan ar draugiem vai ģimeni. Gaisa balons būs drošāka alternatīva tiem, kuri tomēr nedaudz baidās mesties brīvajā kritienā ar gumiju vai izpletni. Brauciens ar gaisa balonu ir samērā līgans un mierīgs, bet arī tam netrūkst savas adrenalīna devas.

Lidojums ar deltaplānu
Deltaplāns ir lidaparāts ar trīsstūrveida spārnu. Tas var būt ar vai bez dzinēja. Pati lidaparāta konstrukcija sastāv no metāla cauruļu karkasa, sintētiska auduma pārvalka un iekares priekš lidaparāta pilota un pasažiera. Lai izbaudītu lidojumu ar deltaplānu, nav nepieciešama nekāda pieredze un zināšanas, jo visu izdarīs profesionāls pilots. Pasažierim atliks tikai izbaudīt brīvo putna lidojumu, planēšanu virs koku galotnēm un burvīgos dabas skatus, ko sniegs lidojums ar deltaplānu. Lidojums ar deltaplānu arī ir viens no veidiem, kā izbaudīt ainavas diezgan zemu, tā, lai skaidri varētu saskatīt pilsētvidi un dabas objektus.

Vairāk par lidojumiem ar deltaplānu: https://www.lieliskadavana.lv/lidojumi-un-lecieni/lidojumi-ar-deltaplanu.

Lēciens ar izpletni
Izpletņlēkšana noteikti ir izklaide asu izjūtu cienītājiem, jo ir ātrs kritiens un satraukums par to, vai izpletnis atvērsies. Tas liks adrenalīna līmenim strauji pacelties. Lai gan, lai lēktu ar izpletni patstāvīgi, nepieciešama nopietna apmācība, varat šo piedzīvojumu izbaudīt daudz ātrāk, ja lecat kopā ar pieredzējušu instruktoru, kurš parūpēsies par drošu un precīzu piezemēšanos. Vai gribat izbaudīt brīvo kritienu no 3000 metru augstuma? Tad lēciens ar izpletni ir īstā lieta, ko izmēģināt!

Lidojums ar lidmašīnu
Ja atrašanās brīvā gaisa telpā, kā tas ir tad, kad lec ar izpletni, lido ar deltaplānu vai lec ar gumiju, nešķiet tas, ko spēsiet izturēt, tad varat izvēlēties vēl vienu drošāku veidu, kā pacelties gaisā. Tas ir lidojums ar nelielu lidmašīnu kopā ar zinošu pilotu. Atrašanās lidmašīnā sniedz lielāku drošība sajūtu, bet vienalga ļauj izbaudīt lielisko lidojuma sajūtu un skaistos dabas skatus vai pilsētu ainavas, ka paveras zem kājām.

Izaicini sevi un pārvari bailes
Kāpēc vispār parakstīties uz šādām avantūrām un pamest tik drošo zemi, uz kuras var stingri stāvēt ar abām kājām? Tāpēc, ka cilvēka daba ir tāda, ka viņš visu laiku grib atklāt ko jaunu, atklāt jaunus horizontus un iespējas. Cilvēkam ātri kļūst garlaicīgi. Mēs gribam izaicinājumus, gribam pārbaudīt savu spēju robežas.

Lidojumi un lēcieni arī ir iespēja pārvarēt savas bailes un apliecināt sevi, savu drosmi. Izdarot kaut ko šādu, pēc tam arī citi dzīves pārbaudījumi un izaicinājumi nemaz vairs nešķiet tik traki.

Lidojumi kā lieliskas dāvanas 
Lidojumi un lēcieni kļūst arvien populārāka izvēle dāvanām. Ja vēlas uzdāvināt kaut ko neikdienišķu un elpu aizraujošu, tad dažādi lidojumi un lēcieni noteikti varētu būs laba izvēle. Varbūt dāvanas saņēmējs sākumā būs šokā par šādu dāvanu un teiks, ka to nedarīs, tomēr visbiežāk tomēr saņemas, pārvar bailes un sper šo drosmīgo soli, izlecot ar izpletni, iekāpjot gaisa balonā vai iesēžoties motodeltaplānā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)