Banner 980x90

Smukulis un Skujiņš finišē lielajā grupā Polijas daudzdienu velobrauciena otrajā posmā

Gatis Smukulis/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Gatis Smukulis/ Foto: Edijs Pālens/LETA
​Latvijas profesionālie riteņbraucēji Gatis Smukulis un Toms Skujiņš trešdien, 13.jūlijā, Polijas daudzdienu velobrauciena otrā posma finišu sasniedza lielajā grupā, savukārt Aleksejs Saramotins ierindojās starp atpalicējiem.

UCI Pasaules tūres kalendārā iekļauto sacensību otrajā posmā sportisti veica 128 kilometrus garu distanci, kurā uzvarēja kolumbietis Fernando Gavirju no "Etixx-Quick Step" komandas.

No latviešiem labāko vietu ieguva "Astana" vienības braucējs Smukulis, kurš tika klasificēts 65.pozīcijā, bet Skujiņš no "Cannondale-Drapac" komandas finišēja 114.vietā.

Savukārt IAM komandu pārstāvošais Saramotins no lielās grupas atpalika minūti un astoņas sekundes, ierindojoties 164.pozīcijā.

Jau ziņots, ka trešdien, 13.jūlijā, velobrauciena pirmajā posmā Saramotins guva 73.vietu, Skujiņš finišēja 81.pozīcijā, bet Smukulis tika klasificēts 111.pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Gavirja. 25 sekundes līderim zaudē Smukulis, kurš ieņem 86.vietu. Tikpat no līdera atpaliek arī Skujiņš, kurš ierindojas 95.pozīcijā. Savukārt Saramotins atrodas 153.vietā, no līdera atpaliekot minūti un 33 sekundes.

Sacensības septiņu posmu garumā ilgs līdz nākamajai pirmdienai, turklāt šī ir pirmā reize ļoti ilgā laikā, kad uzreiz trīs Latvijas riteņbraucēji piedalās Pasaules tūres daudzdienu sacensībās.

Kā vēstīts, tieši pēc sacensību otrā posma Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) ceturtdien, 14.jūlijā, izlems, kurš no diviem pārējiem profesionāļiem pievienosies Skujiņam startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Pēc sākotnēji izstrādātajiem kritērijiem vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm garantēja Saramotins, kurš atrodas pārliecinošā līderpozīcijā starp Latvijas riteņbraucējiem Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) rangā, tomēr tagad LRF mainījusi savu izvēles sistēmu un uz olimpiskajām spēlēm vēlas sūtīt braucēju, kurš patlaban ir labākā sportiskajā formā. Lēmumu par otru olimpieti pieņems Latvijas izlases galvenais treneris Vitālijs Smirnovs, tomēr jāizceļ, ka izvēli neietekmēs savstarpējie rezultāti, jo abiem velosportistiem ir uzdevumi komandas interesēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)