Banner 980x90

Smiltenes BJSS orientieristiem medaļas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vasaras izaicinājuma sacensības sestdien, 6.augustā un svētdien, 7.augustā norisinājās Dienvidlatgales augstākajā punktā – Egļukalna apkārtnē. Sacensību organizatori dalībniekiem piedāvāja jauktu koku mežu ar dažādu caurejamību un lielām reljefa formām, kas mijās ar purviem. Apvidū netrūka arī dažāda vecuma izcirtumi un jaunaudzes. Dominēja lielas reljefa formas. Apvidus kopumā tehniski sarežģīts. Maksimālā augstumu starpība apvidū – 60m.

Kā pilsētas informācijas portāls Smiltene24.lv uzzināja Smiltenes novada pašvaldībā, jaunaudzēs ziemas mēnešos veikta tīrīšana un uz zemes atstāti zari, kas apgrūtina pārvietošanos. Neizteikts ceļu un taku tīkls. Šis apvidus izaicināja dalībniekus divu dienu garumā.

Uz tālo Daugavpils novadu devās arī 11 Azimuts OK-Sm BJSS orientieristi.

Sacensību pirmajā dienā vidējā distancē uzvaras izcīnīja Kitija Abula S-8, Anete Stabiņa S-10, Matīss Kalniņš V-10 un Laura Savicka S-20. Trešajās vietās Matīss Slikšjānis V-20, Anete Anna Strazdiņa S-14 , Renārs Kļaviņš V-12 un Māris Stabiņš V-40.

Otrajā dienā garā distance tiešām bija īsts vasaras izaicinājums, jo tieši starta brīdī sākās spēcīgs lietus, kas piestāja dažas minūtes pirms apbalvošanas. Distancē dubļi, slidenas kalnu nogāzes un daudz zemē atstātu zaru, uz kuriem uzkāpjot slīpumā atbalsta kāja izslīd un kritiens ir neizbēgams. Arī šo rindu autors distancē piedzīvoja divus sāpīgus kritienus.

Otrajā dienā daudz kas jau bija atkarīgs no psiholoģiskās sagatavotības, jo ne visi sportisti psiholoģiski ir gatavi nosargāt iepriekšējā dienā izcīnīto līdera lomu distancē.

Ar dienas labākajiem laikiem savās grupās finišē Kitija Abula un Matīss Slikšjānis.

Otrie rezultāti Anetei Stabiņai un viņas klasesbiedram Matīsam Kalniņam, kā arī Elīnai Skopānei S-16 grupā.un Mārim Stabiņam.Trešie rezultāti Renāram Kļaviņam, Anetei Annai Strazdiņai, Laurai Savickai un Zandai Stabiņai S-16.

Divu dienu summā uz apbalvošanas pjedestāla augstākā pakāpiena tika aicināti Kitija Abula. S-8 grupā, Matīss Kalniņš V-10  un Renārs Kļaviņš V-12.  Otrās vietas izcīnīja Anete Stabiņa. S-10 , Māris Stabiņš V-40 un Elīna Skopāne S-16 , kā arī Laura Savicka S-20. Pie bronzas godalgas tika Matīss Slikšjānis V-20.

Ceturtie divu dienu summā finišē Anete Anna Strazdiņa un Aigras Savickis V-50. Piektajā vietā Zanda Stabiņa.

Nākošās Latvijas kausa sacensības Malienas kauss notiks 20.-21. augustā Kornetos un pie Raipala ezera.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)