Banner 980x90

Smiltenē noskaidrot Latvijas autokrosa čempionus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 28.augustā, plkst.10.00 Smiltenē, Tepera trasē sāksies Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais, sestais posms. Sacīkstes uzdevums – noskaidrot vēl nezināmos šā gada Latvijas autokrosa čempionus, kā arī visu klašu medaļniekus, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informē sacensību organizatori.

Sešās klasēs trīs čempioni jau zināmi. Pēc panākumiem iepriekšējā posmā Vecpils autotrasē par uzvarētāju 1600 klasē kļuva Arnis Odiņš (Naukšēni, SK Brenguļu autotrase/SteelTech), pirmo čempiontitulu sasniedza Juris Spīķis (Rīga, SK EOS), uzvarot 2000 Super klasē, bet Open 2500 klasē par čempionu priekšlaicīgi kļuva Lauris Unāms (Salaspils, Autocross.lv Autokrosa komanda). Atlicis uzzināt čempionus VAZ Klasika, bagiju B600 un Mini bagiju klasē.

Sešu posmu sezona Latvijas čempionātā līdz šim sarūpējusi gan pārsteigumus, gan jaunus posmu uzvarētājus. Arī pēdējā sacīkste Smiltenē būs īpaša. Pat, ja zināmi vairāki čempioni, jānoskaidro visu klašu medaļnieki. Klasēs uz medaļām pretendē četri un pat pieci sportisti.

VAZ Klasika ieskaitē tuvu čempiontitulam ir Kalvis Tēts – viņam 58 punkti, bet tuvākajam sekotājam Jānim Lindem – 51. Teorētiski čempiontitula cīņā vēl var iesaistīties arī trešajā vietā esošais igaunis Heinars Lehtsārs ar 46 punktiem. Aprēķini rāda, ka Tētam pietiktu ar trešo vietu pēdējā posmā, pat ja Linde gūs maksimālo punktu skaitu (15 punkti par uzvaru plus viens punkts par uzvaru kvalifikācijas braucienu summā). Lehtsārs par čempionu var kļūt gadījumā, ka viņš gūst punktu maksimu, bet abi priekšā esošie konkurenti paliek bez vērā ņemamiem panākumiem.

B600 bagiju klasē šogad izcila cīņa – piecos līdzšinējos posmos pieci dažādi uzvarētāji. Pie panākumiem tikuši sezonas debitants Jānis Baumanis, bijušais medaļnieks Kaspars Meņģelis, brāļi Jānis un Gatis Geisteri, kā arī Gints Astrauskis. Viņš piektajā posmā guva pirmo uzvaru karjerā, taču ar stabiliem rezultātiem pārējos posmos Gints kļuvis par visai pārliecinoši līderi kopvērtējumā – viņam 58 punkti, sekotājam Baumanim 47, Gatim Geisteram – 43. Lai Astrauskis kļūtu par čempionu, viņam pietiks ar piekto vietu, pat ja Baumanis gūs maksimālos 16 punktus. Geisteram vienīgās cerības uz titulu ir kardināla Astrauska neveiksme un rezervēts Baumaņa sniegums.

Trešais šā gada vēl nezināmais čempions jānoskaidro Latvijas Bērnu čempionāta Mini bagiju klasē. Pašlaik vadībā atrodas lietuvietis Mats Zavarskis, taču no viņa tikai trīs punktu attālumā atrodas Linards Jasons. Tas nozīmē, ka tieši pēdējā posma iznākums, visticamāk, noteiks čempionu šajā klasē.

Taču arī bez šīm intrigām klasēs cīņas būs mežonīgas, jo jāuzzina visi medaļnieki. Vienīgā kategorija, kurā ir zināms ne tikai čempions, bet vismaz nojaušams arī pārējo medaļu sadalījums, ir Open 2500 – aiz Unāma otrajā vietā droši iekārtojies Jānis Dreimanis, bet trešais, visticamāk, šosezon būs Jānis Kozlovskis. Tomēr arī šajā klasē intriga – čempionātā ar Subaru debitēs Einārs Juškovskis, kurš nesen guva uzvaru LAF Krosa komisijas kausa posmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)