Banner 980x90

Sasniedzot jaunu dalībnieku rekordu noslēgusies pieteikšanās "Ledus Gladiatori" sacensībām

Publicitātes foto/ Foto: Raivo Sarelainens
Publicitātes foto/ Foto: Raivo Sarelainens
Ar vēl nebijušu lielu dalībnieku skaitu šogad norisināsies vērienīgākas skolu slidošanas sacensībās Latvijā  "Ledus Gladiatori". Vidzemes Olimpiskā centra "Elektrum" ledus halle uzņems dalībniekus no visas Vidzemes, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" sabiedrisko attiecību un komunikācijas projektu vadītājs Ādolfs Žunna.

Vairāk kā tūkstoš skolēnu, teju simts komandas no visas Vidzemes cīnīsies par "Ledus Gladiatoru" titulu. 4.-8. klašu skolēni cīnīsies piecās divīzijās, katra klašu grupa savā, kurās tad arī tiks noskaidrotas spēcīgākās klases. Slidošanas sacensības "Ledus Gladiatori" norisināsies jau sesto gadu pēc kārtas. Tādējādi vecāko klašu divīzijās startē slidotāji, kas sākuši dalību "Ledus Gladiatori" sacensībās jau no ceturtās klases, katru gadu progresējot un aizvien pārliecinošāk pārvaldot slidošanas tehniku. Savukārt sacensību jaunpienācējiem ir iespēja apgūt slidošanas pamatus VOC ledus hallē, kur neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem ziemā ledus vienmēr gatavs slidošanai. 

Oficiālā pieteikšanās noslēgusies pirmdien, 28.novembrī un kopā pieteikušās teju simts komandas. Pirmo gadu sacensībās startēs skolēni no Straupes, Pāles, Blomes un sacensībās atgriezušies skolēni no Smiltenes, kas vēlreiz apliecina to, ka slidošana VOC ledus hallē, Valmierā  ir lielisks piedzīvojums un saturīga laika pavadīšana skolēniem kopīgi darbojoties uz ledus. Jau ar decembra sākuma komandas aizvadīs oficiālos treniņus "Elektrum" ledus hallē, kur instruktori palīdzēs apgūt slidot prasmi un sagatavoties finālsacensībām, kuras norisināsies februāra beigās. Katrai komandai pirms finālsacensībām jāaizvada vismaz trīs oficiālie treniņi. 

"Ledus Gladiatori" skolu slidošanas sacensībās piedalās 4. – 8.klašu skolnieku komandas. Dalībnieku sastāvā ir gan skolu komandas no Vidzemes reģiona lielajām pilsētām, gan mazākām pilsētām un to novadu skolām. Pagājušajā sezonā jaunāko klašu divīzijā uzvaru izcīnīja Valmieras sākumskola, 5. klašu divīzijā vislabāk sevi pierādīja Limbažu sākumskola, 6. klašu grupā triumfēja Naukšēnu novada vidusskola, 7. klašu divīzijā uzvaru izcīnīja Valmieras Valsts ģimnāzija, bet vecāko klašu grupā par uzvarētājiem kļuva Valmieras Viestura vidusskola.

Visa aktuālā informācija par "Ledus Gladiatori" norisi, dalībniekiem, jaunumiem u.c  atrodama VOC mājas lapā  - "Voc.lv"

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)