Banner 980x90

Zināmi konkursa "Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2015" laureāti

Otrdien, 21.jūlijā, Smiltenes novada domes deputāti apstiprināja konkursa "Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2015"  rezultātus. Konkursa laureātu sumināšana notiks Smiltenes novada svētku ietvaros 25. jūlijā Variņu pagastā.

Kā pilsētas informācijas portālam Smiltene24.lv ziņo Smiltenes novada domes Ainavu arhitekte Baiba Cīrule, šis konkurss tiek organizēts jau vairākus gadus ar mērķi ieinteresēt un mudināt Smiltenes novada iedzīvotājus un uzņēmējus savas darba un dzīves vietas sakopšanā un latviskās kultūrvides veidošanā, motivēt novada iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu īpašuma sakopšanu, kā arī novērtēt iedzīvotāju un uzņēmēju veikumu.

Īpašumus dalībai pieteica gan paši īpašnieki, gan kaimiņi, gan pagastu pārvalžu vadītāji. Kopumā no visiem Smiltenes novada pagastiem un pilsētas tika pieteikti un izvērtēti 22 īpašumi, kā arī apskatītas un izvērtētas visas Smiltenes pagastu pašvaldības iestādes.

Jau iepriekšējos gados konkurss parādīja, ka Smiltenes novadā ir ļoti daudz sakoptu un skaistu īpašumu. Arī šogad par to pārliecinājāmies, ka novada cilvēki ar lielāko prieku, entuziasmu un aizrautību turpina sakopt vidi sev apkārt, tā veidojot mūsu novada kopējo tēlu. Tāpēc Smiltenes novada dome, rīkojot šo konkursu, vēlas turpināt iesākto tradīciju, jo novada ziedošo tēlu un skaistumu mēs veidojam visi kopā.

Konkursa "Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2015" laureāti:


Nominācija:

Uzvarētājs:

1.

Nominācija "Sakoptākā ģimenes māja pilsētas un ciema teritorijā"

"Ilgas", Palsmane, Palsmanes pagasts, Smiltenes novads;

2.

Nominācija "Sakoptākā ģimenes māja pilsētas un ciema teritorijā"

Vidzemes iela 1, Smiltene, Smiltenes novads;

3.

Nominācija "Sakoptākā viensēta pagasta teritorijā"

"Oglītes", Launkalnes pagasts, Smiltenes novads;

4.

Nominācija "Sakoptākais uzņēmums"

SIA "Palsa" fermu komplekss "Saujas", Variņu pagasts, Smiltenes novads;

5.

Nominācija "Vides elements vai "Odziņa"

"Ilgas 72", Smiltenes pagasts, Smiltenes novads;


Pateicības balvas:

1.

Korullu ģimenei

"Stūrīši", Variņi, Variņu pagasts, Smiltenes novads;

2.

Krūmiņu ģimenei

Avotu iela 14, Grundzāle, Grundzāles pagasts, Smiltenes novads;

3.

Birutai Krivānei

Zvaigžņu iela 8, Bilska, Bilskas pagasts, Smiltenes novads;

4.

Kalniņu ģimenei

"Strēlnieki", Variņu pagasts, Smiltenes novads;

5.

Klaperu ģimenei

"Kalna Bicieri", Brantu pagasts, Smiltenes novads;

6.

Nuļļu ģimenei

"Pauri", Blomes pagasts, Smiltenes novads;

7.

Grosbergu ģimenei

"Liepiņas", Blomes pagasts, Smiltenes novads;

8.

Meinertu ģimenei

"Rāvijas", Palsmanes pagasts, Smiltenes novads;

9.

Šmulānu ģimenei

Atpūtas un sporta komplekss "Trīssaliņas", Grundzāles pagasts, Smiltenes novads;

10.

Vilkastu ģimenei

"Aizpuri", Palsmanes pagasts, Smiltenes novads;

11.

Elstiņu ģimenei

Līvānu iela 7, Variņi, Variņu pagasts, Smiltenes novads;

12.

Bilskas pagasta pārvaldei

Bilska, Bilskas pagasts, Smiltenes novads;


Novada pašvaldības pārstāve saka paldies visiem novada iedzīvotājiem, kuri pārvarēja iedzimto latviešu kautrību un "ko nu es, lai tie citi" nostādni un viesmīlīgi vēra savas namdurvis, lai visiem ļautu priecāties par rūpīgi koptajām un lolotajām dobēm, par dārzu, pļavām, atkārtoto meža ieloku, upi un gravu, tā apliecinot, ka Smiltenes novadā dzīvo darbīgi, radoši un iniciatīvas pārpilni ļaudis. Nepamanīta nepalika novada sētu īpašnieku pietāte pret vēsturisko mantojumu, saglabājot un atjaunojot senču īpašumus, savos pagalmos rūpīgi kopjot un lolojot simtgadīgos ozolus, liepas un ābeles, godā ceļot senču tradīcijas un rūpējoties par ģimeniskajām vērtībām.

Visi konkursa uzvarētāji kā pateicību par ieguldīto darbu saņems goda mājas plāksni "Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2015" un atzinības rakstus, kā arī dāvanu kartes turpmākai attīstībai.
 
"Paldies, visiem novada iedzīvotājiem, kas piekrita piedalīties konkursā, deva iespēju iepazīt savu īpašumu un dalījās ar savām idejām," pauž Cīrule.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)