Banner 980x90

VPR īsteno projektu dabas resursu un radītā kultūras mantojuma aizsardzībai

www.vidzeme.lv
www.vidzeme.lv
Vidzemes plānošanas reģions (VPR) kopā ar partneriem no Nīderlandes, Itālijas, Īrijas un Slovākijas sācis darbu projektā "Mantojuma ilgtspējīga apsaimniekošana ūdensceļu reģionos" (SWARE). 

Kā pilsētas informācijas portālu tīkls PIlseta24.lv uzzināja VPR, projekta mērķis ir veicināt dabas un kultūras mantojuma integrētu pārvaldību iekšzemes ūdensceļu reģionos, lai radītu labāku līdzsvaru starp dabas resursu un radītā kultūras mantojuma aizsardzību un ilgtspējīgu izmantošanu.

SWARE projekta būtība paredz, ka ir nepieciešams rast līdzsvaru starp dabas un kultūras mantojuma saglabāšanu un ekonomikas attīstības iespējām, ko šis mantojums sniedz. Projektā iesaistītajiem reģioniem šajā ziņā ir atšķirīga pieredze, līdz ar to ir vērtīgi mācīties un pārņemt labās prakses.

Projekta gaitā notiks ne tikai mācīšanās un labo prakšu pārņemšana, bet arī tiks veidots rīcības plāns katram atsevišķam reģionam, tādā veidā uzlabojot esošo regulējumu nozarē. Projekta ietvaros tiks veidotas arī jaunas līdzdalības formas, kurās tiks iesaistīti dažādu sektoru pārstāvji ar mērķi ieviest efektīvu ilgtspējīgas reģionālās attīstības politiku. Projekta rezultātā ne tikai uzlabos pārvaldības procesi, bet arī stiprināta reģionu pievilcība un sabiedrības kopējā labklājība, ievērojot jau minēto līdzsvaru starp dabas un kultūras mantojuma aizsardzību, kā arī ekonomiskajiem labumiem.

Pagājušajā nedēļā Nīderlandes pilsētā Hāgā notika projekta partneru pirmā tikšanās, kurā pārrunāti projektā laikā sasniedzamie rezultāti, kā arī tuvāko mēnešu aktivitātes.  Projekta sākumposmā – šovasar - VPR koncentrēsies uz komunikācijas instrumentu izstrādi, lai turpmākajā projekta ieviešanas gaitā nepieciešamos uzdevumus varētu izpildīt pēc iespējas kvalitatīvāk, un projektam būtu nodrošināta publicitāte nepieciešamajās mērķa grupās. VPR ir atbildīgs par komunikācijas aktivitāšu īstenošanu visā projekta ieviešanas laikā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)