Banner 980x90

Vidzemē par gada darba devēju titulēts AS "Smiltenes piens"

Foto: Facebook.com/ Smiltenes Piens
Foto: Facebook.com/ Smiltenes Piens

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) par gada darba devēju Vidzemē atzinusi AS "Smiltenes piens",  aģentūru LETA informēja LDDK. 

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) par gada uzņēmēju atzinusi "UPB" koncerna padomes priekšsēdētāju Uldi Pīlēnu. Pīlēnam balva pasniegta par nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbības vides attīstībā.

Savukārt LDDK gada balvu kā labākais darba devējs Latvijā šogad saņēma "Rimi Latvia" - uzņēmums, kas nodarbina vairāk nekā 5000 darbinieku un īpašas pūles velta darba vides, profesionālās izaugsmes un darbinieku labklājības jautājumiem.

Latgalē par gada darba devēju tika atzīts Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums "Verems", kurš mantojis labākos sava mātesuzņēmuma "Latvijas Finieris" darbības principus darba vides jomā, papildinot tos ar ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē unikālas bērza saplākšņa produkcijas ražošanu.

Vidzemē tika titulēts AS "Smiltenes piens", kas nesen svinējis 100 gadu jubileju, bet, par spīti tam, iet laikam pa priekšu, sadarbībā ar zinātniekiem radot jaunus, piensaimniecības nozarē unikālus produktus. Savukārt par videi draudzīgu tehnoloģiju izmantošanu ražošanas procesā smilteniešus noteikti var apskaust daudzi citi Latvijas uzņēmumi.

Kurzemē par labāko darba devēju tika atzīts SIA "Krauzers", kas, strādājot kokapstrādes nozarē, ieviesis savā ikdienas biznesa praksē gan apkārtējo vidi saudzējošas tehnoloģijas, gan ilgtermiņā atbildīgu pieeju sadarbībai ar partneriem un piegādātājiem.

Zemgalē uzvarēja AS "Balticovo", kas, būdama līderis olu ražošanas nozarē, nepārtraukti meklē jaunas, inovatīvas produktu nišas gan mājsaimniecību, gan pārtikas rūpniecības vajadzībām.

Rīgas reģionā uzvarēja AS "Olainfarm", kas ne tikai spēj radīt jaunus medikamentus un iekarot ārvalstu tirgus visās pasaules malās, bet arī patiesi iejūtīgi rūpēties par saviem darbiniekiem un novada nākotni.

Savukārt Rīgā par labāko darba devēju atzīts informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Atea Global Services", kura 300 darbinieki, strādājot Rīgas birojā, apkalpo virkni Ziemeļvalstu tirgu.

Saskaņā ar SIA "Lursoft" sniegto informāciju apbalvoto uzņēmumu kopējais apgrozījums 2014.gadā bija gandrīz viens miljards eiro, kas ir ap 4% no visas Latvijas iekšzemes kopprodukta.

LDDK "Gada balvas 2015" žūrijas atzinība labāko darba devēju izvērtējumā izteikta arī AS "Preiļu siers" un VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija".

LDDK gada balva tiek izvērtēta arī darba devējiem draudzīgākās valsts iestādes un pašvaldības nominācijās. Par īpašu atbalstu uzņēmējiem un efektīvu sadarbību ar reģiona darba devēju organizāciju darba devējiem draudzīgākās pašvaldības titulu šogad saņēma Cēsu novada dome, bet atzinību par šogad aktīvi uzsāktu darbu uzņēmējdarbības veicināšanā - Pļaviņu novada pašvaldība.

Savukārt, ņemot vērā šī gada nesekmīgo dialogu ar valdību nākamā gada budžeta veidošanas procesā, LDDK gada balvu darba devējiem draudzīgākajai valsts institūcijai šogad nolemts nepiešķirt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)