Banner 980x90

Vāc parakstus par auto tehniskās apskates uzlīmju atcelšanu

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai atceltu transportlīdzekļa tehniskās apskates uzlīmes.

Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Aivis Ābele.

Viņš uzsvēra, ka patlaban, veicot transportlīdzekļa ikgadējo tehnisko apskati, īpašniekam ir jāmaksā 2,19 eiro par "būtībā bezjēdzīgu tehniskās apskates uzlīmi uz automašīnas vējstikla".

Ābele atgādināja, ka pirms aptuveni desmit gadiem uz transportlīdzekļa bija jālīmē arī OCTA uzlīmes. "Paldies Dievam, esam tikuši no tā vaļā," priecājas Ābele.

Iniciatīvā uzsvērts, ka Valsts ceļu policijas patruļa, veicot transportlīdzekļa pārbaudi uz ceļa, pēc automašīnas numura katru reizi tāpat CSDD datubāzēs noskaidro, vai automašīnai ir izieta tehniskā apskate un vai tai ir derīga OCTA polise.

Šādas iniciatīvas rezultātā, Ābeles ieskatā, varētu nodrošināt vienkāršāku un lētāku transportlīdzekļa tehniskās apskates procesu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)