Banner 980x90

Uzņēmējiem lielākās galvassāpes rada nodokļu likmes un straujā likumu mainīšana

Lielākais apgrūtinājums, ar kuru saskaras Latvijas uzņēmēji, veicot uzņēmējdarbību, ir nodokļu likmes, jaunākajā "Eirobarometra" aptaujā norādījis 71% respondentu.

Kā problēmu uzņēmējdarbībai 66% Latvijas uzņēmēju norādījuši arī strauji mainīgo likumdošanu un rīcībpolitiku. Ar to apmierināti ir vien 34% respondentu. Īpaši liels apgrūtinājums uzņēmējiem esot arī sarežģītā administratīvo procedūru kārtība un procedūru trūkums, lai piedzītu parādus no citiem. Šīs problēmas ir aktuālas attiecīgi 46% un 45% aptaujāto uzņēmēju.

Piekļuvi finansējumam, ieskaitot kredītus, kā problēmu norādījuši 42% respondentu, nepietiekamo infrastruktūru valstī - 27%, ierobežojošos nodarbinātības noteikumus - 26%, bet patronāžu un nepotismu - 25%. Korupciju kā problēmu norādījuši 27% aptaujāto uzņēmēju.

Tikmēr Eiropas Savienības (ES) valstīs kā lielākā problēma norādīta nodokļu likmes - 67%, strauji mainīgā likumdošana un rīcībpolitika - 64%, sarežģītā administratīvo procedūru kārtība - 62%, bet procedūru trūkums, lai piedzītu parādus no citiem - 53%.

Latvijā intervijas tika veiktas laika posmā no pagājušā gada septembra beigām līdz pagājušā gada oktobra sākumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)