Banner 980x90

Traktortehnikas tiesības – aktuāls temats lauksaimniekiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lauksaimniecība, mežizstrāde un vairākas citas jomas nav iedomājamas bez attiecīgas tehnikas (piemēram, traktoru) izmantošanas. Šī iemesla dēļ svarīgi zināt atbildi uz jautājumu – kur iegūstamas traktortehnikas tiesības?

Traktortehnika tiek iedalīta vairākās klasēs
Lai gan virknei cilvēku šķiet, ka traktortehnikas tiesības ļauj vadīt visu veidu traktorus, tā nebūt nav. Kopumā ir astoņas dažādas traktortehnikas klases:
- A klase – traktori, komunālā pašgājēja traktortehnika, universālās pašgājējmašīnas, kas nesver vairāk par 7500 kilogramiem;
- B klase – visi traktori, komunālā pašgājēja traktortehnika, universālās pašgājējmašīnas un buldozeri;
- C klase – ekskavatori, kā arī pašgājēji iekrāvēji;
- D klase – lauksaimniecības pašgājējmašīnas, piemēram, kombains;
- E klase – autogreideri;
- F klase – meža izstrādes un kopšanas mašīnas, piemēram, treilēšanas traktors;
- G klase – ceļu būves mašīnas;
- H klase – cita veida speciālā pašgājējtehnika.

Tieši tādēļ pirms pieteikšanās apmācībām nepieciešams saprast, kādas kategorijas traktortehnikas tiesības Tev nepieciešamas.

Eksāmenu skaits var būt atšķirīgs
Lai kļūtu par pilntiesīgu traktortehnikas vadītāju, nepieciešams nokārtot divus vai trīs eksāmenus:
- teorētisko eksāmenu par ceļu satiksmes noteikumiem un drošības jautājumiem;
- teorētisko eksāmenu par traktortehnikas ekspluatāciju (ja A un D kategorijas vadītāja apliecības iegūšanai esi sagatavojies mājās);
- traktortehnikas vadīšanas eksāmenu.

Tieši tā – atsevišķu kategoriju traktortehnikas tiesībām iespējams gatavoties pašmācības ceļā, taču jāņem vērā, ka traktora vadīšana un šī procesa apgūšana ir visnotaļ specifisks process, tādēļ daudz noderīgāk, ja nepieciešamās zināšanas un prasmes apgūsi profesionāla instruktora pavadībā.

"Credo Autoprieks" piedāvājumā – arī dažādu veidu traktortehnikas tiesības
Autoskolu alianse "Credo Autoprieks" tika radīta ar mērķi radīt Latvijas pirmo Autovadītāju Universitāti. Šeit iespējams iegūt vadītāja apliecību gan automašīnu, gan motociklu, gan traktoru vadīšanai. Par "Credo Autoprieks" darbības principiem runā šīs iestādes četras galvenās vērtības:
- pieejamība – klientu ērtībai tiek piedāvāti dažādi mācību grafiki vairākās Latvijas pilsētās;
- individuāla pieeja – tiek piedomāts pie pozitīvas apmācību vides, turklāt ikvienam klientam iespējams atrast piemērotāko instruktoru un transportlīdzekli;
- augsti kvalitātes standarti – apmācībās tiek apvienota maksimāli augsta kvalitāte un tiesību iegūšanas ātrums;
- sociālā atbildība – "Credo Autoprieks" ne tikai atbalsta, bet arī organizē pasākumus, kas domāti ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

Ja vēlies kļūt par traktora vadītāju, ieskaties "Credo Autoprieks" piedāvājumā – te vari iegūt A, B, C, E, F un G klases traktortehnikas tiesības. Turklāt pieteikties apmācībām vari īpaši ērti, izmantojot Online pieteikuma formu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)