Banner 980x90

Tepera ezerā atklāta peldošā strūklaka

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 27.maijā, Smiltenē, Tepera ezerā atklāta peldošā strūklaka, kura turpmāk papildinās Tepera ezera labiekārtoto apkārtni, sniedzot Smiltenes novada iedzīvotājiem un viesiem estētisku baudījumu, pilsētas informācijas portāls Smiltene24.lv uzzināja Smiltenes novada pašvaldībā.

"Strūklakas uzstādīšana Tepera ezerā ir ilgi gaidīts notikums, par ko ikvienam smiltenietim ir liels prieks. Lai strūklaka padara mūsu Tepera takas arvien skaistākas!" atklāšanā sacīja Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis. Viņš norādīja, ka darbi šajā apkārtnē turpināsies, proti, Smiltenes novada pašvaldība izstrādājusi tehnisko projektu Vecā parka sakārtošanai. Šogad tiks atjaunoti celiņi no Tepera ezera slūžām līdz viesnīcai "Brūzis". Gar Tepera ezera malu pie laternu stabiem tiks uzstādīti puķupodi.

Saimnieciskās darbības nodaļas vadītāja Ilze Sausā informē, ka strūklaka darbadienās no pirmdienas līdz ceturtdienai, kā arī svētdienās darbosies no plkst.10.00 līdz plkst.24.00, savukārt piektdienās un sestdienās no plkst.10.00 līdz plkst.1.00.

2015.gadā tika pabeigti Tepera ezera hidrotehnisko būvju rekonstrukcija, kur pēc veiktajiem rekonstrukcijas darbiem Tepera ezera apkārtne ir ieguvusi jaunu un sakārotu ainavu un infrastruktūru. Ezera gleznainā apkārtne ir iecienīta smilteniešu un pilsētas viesu atpūtas vieta. Tepera ezera apkārtni un Veco parku cilvēki ir iemīļojuši nesteidzīgām pastaigām, sportošanai un dabas baudīšanai.

Tepera ezera ūdens spogulis ir atklāta tipa un no visām debespusēm baudāma ainava, kurā trūka ainaviskās vertikālās dominantes jeb piesaistes elementa. Pašvaldība 2015.gada nogalē sagatavoja projekta pieteikumu nodibinājumam "Rietumu bankas labdarības fonds" par peldošās strūklakas uzstādīšanu Tepera ezerā, kur plānotais strūklakas augstums būtu desmit metri un tā būtu aprīkota ar gaismām, lai vērotājus varētu priecēt gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā. Fonda valde, izskatot projekta pieteikumu, pieņēma pozitīvu lēmumu attiecībā uz strūklakas izveidi 2016.gadā.

Pēc iepirkuma procedūras rezultātiem šī gada 12.aprīlī tika noslēgts līgums ar SIA "AKVEDUKTS" par peldošās strūklakas piegādi un uzstādīšanu Tepera ezerā. Kopējās projekta izmaksas strūklakas uzstādīšanai ir 37482,50 eiro, kur nodibinājuma "Rietumu bankas labdarības fonds" līdzfinansējums 14250 eiro un pašvaldības līdzfinansējums 23232,50 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)