Banner 980x90

Svinēs Valmieras 732.jubileju

Valmieras pilsētas svētki "Valmiera virmo!" šogad norisināsies no 6. līdz 8.augustam. Atzīmējot 732.Valmieras jubileju, valmieriešiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta daudzveidīga pasākumu programma, kurā iekļauti pasākumi dažādu paaudžu un interešu cilvēkiem.
Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna, pilsētas svētkos būs padomāts par ģimenēm ar bērniem, jauniešiem, par aktīvā dzīvesveida cienītājiem un gardēžiem, kā arī mūzikas baudītājiem un senioriem.

Valmieras Kultūras centra direktors Toms Upners: "Svētki 6. augustā plkst.19.00 tiks atklāti ar gājienu "Valmiera lepojas" no Vienības laukuma līdz laukumam pie Hanzas sienas. Svētku gājienā dalību līdz šim apstiprinājuši vairāk nekā 50 uzņēmumi, iestādes un organizācijas. Tie, kuri vēlas piedalīties gājienā, bet vēl nav pieteikušies, aicināti pievienoties gājienam pasākuma norises dienā. Pēc gājiena laukumā pie Hanzas sienas notiks svētku atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies Valmieras Kultūras centra mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Koncerta otrajā daļā iecerēta Valmieras koru sadziedāšanās ar svētku apmeklētājiem. Jau tradicionāli, svētku pirmajā dienā norisināsies brīvdabas kino vakars. Laukumā pie Hanzas sienas varēs noskatīties latviešu piedzīvojumu filmu "Vella kalpi", bet pie kinoteātra "Gaisma" – dokumentālo filmu "Dziļajos ūdeņos", savukārt Vecpilsētā norisināsies bilžu un tērpu izrāde "Pils mistērijas"."

Šogad, tāpat kā iepriekšējā gadā, svētku centrālā skatuve visas trīs svētku dienas atradīsies pilsētas centrā – laukumā pie Hanzas sienas. Ceturtdien uz centrālās skatuves atklāšanas koncertā uzstāsies Valmieras Kultūras centra mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, piektdienas vakarā plkst.22.00 notiks Latvijā populārās grupas "The Sound Poets" koncerts un svētku balle kopā ar grupu "Vēja radītie", savukārt sestdien tur notiks izrāde bērniem "Sunītis un Kaķīte", kā arī dažādu mākslinieku muzikāli priekšnesumi, bet vakarā būs noslēguma koncerts, kurā piedalīsies "Slavenais Jersikas orķestris" un solisti Igo Fomins, Samanta Tīna un grupa "DaGamba". Pilsētas svētku ballē līdz rīta gaismai spēlēs brāļi Auzāni ar grupu un Ivo Fomins ar grupu. Pusnaktī Valmieras centrā būs salūts "Uguns ziedi virmo Valmieras debesīs". Savukārt piektdienas vakaru varēs pavadīt romantiskās noskaņās, baudot mūziku pie Dzirnavu ezeriņa – tur muzicēs Ainars Mielavs un Gints Sola, vokālā grupa "Mati", Alise Kante un Āris Ozols.

Domājot par svētku piedāvājumu dažādu paaudžu cilvēkiem, šogad pirmo reizi tiks iekārtots "Senioru parks", kur seniori varēs spēlēt galda spēles un baudīt dažādus muzikālus priekšnesumus. Šīs aktivitātes norisināsies laukumā pie Valmieras pilsētas pirts. Savukārt Vecpuišu parks jau tradicionāli pārtaps par Bērnu un jauniešu parku, aicinot iesaistīties radošās darbnīcās un uzzināt vairāk par zaļo dzīvesveidu. Mazākie svētku dalībnieki varēs atpūsties arī "Annels" piepūšamajās atrakcijās un pārbaudīt savu veiklību un atjautību bērnu piedzīvojumu parkā "Mazais stiprinieks". Aktīvā dzīvesveida piekritēji varēs piedalīties pludmales volejbola turnīrā, velo braucienā ģimenēm, orientēšanās sacensībās "Valmierai 732", Latvijas minifutbola čempionāta Vidzemes posmā, kā arī "Tiltu skrējienā" un citās aktivitātēs.

Arī šogad svētku trešajā dienā Rātslaukumā un Vecpilsētā notiks svētku tirdziņš, kura laikā īpašo programmu "Svētki pilī" ar senajām spēlēm un citām aktivitātēm sagatavojis Valmieras muzeja kolektīvs. Tāpat svētku laikā ikviens aicināts izbaudīt muzikālos autobusus un doties pilsētas svētku ekskursijā "Tilti, kas vieno", atklājot vēl nezināmo par Valmieras tiltiem.

"Pilsētas svētku laikā aicinu valmieriešus un pilsētas viesus novērtēt svētku sadarbības partneru sagatavotos īpašos piedāvājumus: doties izbraucienā ar Gaujas tramvaju, piedalīties zirgu izjādēs Valmiermuižā, kā arī pastaigāties Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā un pārbaudīt savu veiklību takā kokos. Viens no svētku sadarbības partneriem šogad ir "Ceļu satiksmes drošības direkcijas" Valmieras nodaļa, kas 8. augustā no plkst.19.00 līdz plkst.1.00 organizēs akciju "Tehniskās apskates nakts 2015". Šīs akcijas laikā Valmierā, E.Lācera ielā 5 tiks piedāvāta transportlīdzekļu bezmaksas diagnostika, "Pit Stop" auto riteņa maiņas sacensības, transportlīdzekļu tehniskā apskate un citas aktivitātes. Tāpat īpašu piedāvājumu sagatavojis kinoteātris "Gaisma", atpūtas komplekss "Avoti" un mākslas "Galerija Laipa"," pastāstīja Toms Upners.

Visas trīs dienas svētku apmeklētājus lutinās "Valmiermuižas alus" un restorāna "Rātes vārti" pavāru gatavoti meistarstiķi.

Lai valmierieši un pilsētas viesi varētu ērti apmeklēt interesējošos svētku pasākumus, 8.augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas. Jāpiebilst, ka visās svētku dienās atsevišķās ielās un ielu posmos jārēķinās ar satiksmes kustības ierobežojumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)