Banner 980x90

Smukulim augstā 28.vieta Kataras daudzdienu velobrauciena otrajā posmā

Foto: LETA/ EPA
Foto: LETA/ EPA

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Gatis Smukulis no spēcīgās Kazahstānas komandas "Astana" otrdien, 9.februārī, izcīnīja 28.vietu Kataras daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) otrajā posmā.

Otrdien sportistiem bija jāveic 135 kilometrus garš posms, kas turklāt būs daļa no šogad turpat Katarā gaidāmā pasaules čempionāta maršruta. Par posma uzvarētāju tika kronēts Smukuļa bijušais komandas biedrs Krievijas komandā "Katjuša" norvēģis Aleksanders Kristofs, kurš finiša līniju šķērsoja pēc trim stundām 11 minūtēm un 26 sekundēm.

Tikmēr Smukulis finišēja lielajā grupā, tāpēc viņam ar uzvarētāju vienāds beigu laiks.

Latvijas riteņbraucējs distancē piedalījās vienā no diviem dienas atrāvieniem, kas gan nebija sekmīgs, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Smukulis kopā ar beļģu riteņbraucēju Prebenu fan Heki no "Topsport Vlaanderen - Baloise" komandas divatā pirmie sasniedza otro starpfinišu, kurā ātrāks bija beļģis. Bēgļu pārsvars pār sekotājiem uz brīdi sasniedza vienu minūti, tomēr tad tas sāka strauji rukt. Vairāk nekā 20 kilometrus pirms finiša Smukulis kļuva par vienīgo līderi, taču nedaudz vēlāk arī viņš tika notverts.

Kopvērtējuma līdera godu saglabājis pazīstamais britu sprinteris Marks Kavendišs no "Dimension Data for Qhubeka" komandas, kurš otrdien bija otrais. Savukārt Smukulis kopējā vērtējumā ieņem 55.pozīciju, līderim zaudēdams astoņas minūtes un 11 sekundes.

Šajā velobraucienā nepiedalās spēcīgās "Etixx-Quick Step" komandas riteņbraucēji, jo iepriekšējos gados Kataras velobrauciena rīkotāji saskārušies ar šīs vienības disciplīnas pārkāpumiem. Beļģijā bāzētā komanda šajās sacensībās kopumā triumfējusi sešas reizes, tostarp iepriekšējos divos gados.

Velobrauciens piecu posmu garumā ilgs līdz piektdienai. Zīmīgi, ka Smukulis šajās sacensībās piedalās jau astoto gadu pēc kārtas.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Smukulis sezonu iesāka Dubaijas velobraucienā (UCI kat.2.HC), kura noslēguma kopvērtējumā guva 21.vietu, tiekot pie pieciem jaunizveidotā UCI pasaules ranga punktiem, kas tiks vērtēti arī, lai noteiktu, kuri Latvijas sportisti piedalīsies Riodežaneiro olimpisko spēļu grupas braucienā.

Savukārt nākamajā nedēļā latvietim plānots starts Omānas tūrē. Pasaules vadošās komandas šīs sacensības aizvadīja, lai labāk sagatavotos prestižākajiem pasaules velobraucieniem un pavasara klasikām.

Kā zināms, iepriekšējās četras sezonas 28 gadus vecais Smukulis pārstāvēja Krievijas riteņbraukšanas vienību "Katjuša", būdams palīgs saviem komandas biedriem, lai viņi sacensībās varētu cīnīties par augstākajām vietām.

Šajā sezonā "Astana" komandu pārstāv arī pagājušā gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" uzvarētājs itālis Fabio Aru, cits slavenais itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali, kurš bija 2013.gada "Tour de France" čempions, un pērnvasar notikušo pirmo Eiropas spēļu grupas brauciena uzvarētājs spānis Luiss Leons Sančess.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)