Banner 980x90

Smiltenietis Aldis Eglītis: degvielas tirdzniecības "virtuves" pārzināšana ir mana ikdiena

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jau septiņpadsmit gadus smiltenietis Aldis Eglītis strādā lielākajā pašmāju degvielas mazumtirdzniecības uzņēmumā AS "Virši-A", no kuriem pēdējos trīs gadus ir tā tehniskās daļas vadītājs, pilsētas informācijas portāls Smiltene24.lv uzzināja uzņēmumā.

Pirmā saskarsme ar degvielas nozari Aldim bija 1995.gadā, strādājot Igaunijas degvielas uzpildes staciju tīklā. Divdesmit gadi degvielas nozarē devuši plašas zināšanas, kas ļauj pārzināt degvielas nozares "virtuvi" no apakšas līdz augšai.

Savos karjeras pirmsākumos pēc Padomju armijas, Aldis Eglītis strādāja Smiltenes 29. arodskolā par ražošanas apmācības meistaru, specializējoties ceļa būvmašīnu jomā. Pēc deviņiem gadiem, kas tika pavadīti skolotāja profesijā, Aldis pieņēma lēmumu par darba vietas maiņu, kas bija pirmā soļa speršana darbam degvielas nozarē.

1995.gadā Aldis sāka strādāt Igaunijas degvielas uzpildes firmā "Pērle", savukārt kopš 1999.gada strādā pašmāju degvielas uzpildes staciju tīklā "Virši-A". Sākotnējā pozīcija "Virši-A" bijusi degvielas uzpildes stacijas vadītājs Smiltenes degvielas uzpildes stacijā, vēlāk Aldis sāka pildīt Smiltenes un Valkas degvielas uzpildes stacijas vadītāja pienākumus. Tad sekoja paaugstinājums un Aldis kļuva par reģionālo pārvaldnieku "Virši-A" degvielas uzpildes stacijās Latvijā. Strādājot šajā amatā, iegūta vērtīga pieredze klientu piesaitē un padziļinātāka izpratne degvielas nozares specifikā. Nostrādājot vairākus gadus par reģionālo pārvaldnieku, Aldim tika izteikts piedāvājums kļūt par uzņēmuma tehniskās daļas vadītāju. Šis bija jauns izaicinājums, kuru Aldis piekrita pieņemt un savu lēmumu nenožēlo. Kā raksturo Aldis, tad tehniskās daļas vadītāja darba ikdiena - tā ir nemitīga kustība, darba diena birojā parasti tiek pavadīta tikai piektdienās, jo pārējās dienās Aldis sēžas savā automašīnā un dodas uz reģionālajām degvielas uzpildes stacijām.

Strādājot par liela uzņēmuma tehniskās daļas vadītāju, Aldis ir sapratis, ka vienas no svarīgākajām rakstura īpašībām, kas palīdz veiksmīgi veikt darba pienākumus, ir cilvēcība un sapratne. Šīs īpašības ļauj veiksmīgi sastrādāties ar līdzcilvēkiem. "Motivāciju darbam var rast uztverot to par dzīvesveidu, šādu uztveri cenšos "pielipināt" arī saviem darbiniekiem. Galvenais ir mīlēt to, ko dari", stāsta Aldis.

Alda darba ritmu ģimenes locekļi uztver saprotoši, bērni jau izauguši, turpretim sieva arī strādā degvielas uzpildes tīklā "Virši–A" par stacijas vadītāju Smiltenē. Neatliekamus darba jautājumus Aldis ar sievu var pārrunāt jebkurā laikā, sievietes viedoklis ir ļoti svarīgs, jo brīžiem tas krasi atšķiras no vīriešu pieņēmumiem un uzskatiem un tādējādi ļauj situācijas izprast labāk.

Brīvajā laikā Alda hobijs ir restaurēt automašīnas. Mīlestību pret tām viņš pārmantojis no sava tēva. Arī savā dēlā viņš ir ieaudzinājis mīlestību pret automašīnām – Aldis atbalsta dēlu autosporta gaitās un kopīgiem spēkiem restaurē automašīnas, un šīs nodarbes sniedz kopā pavadīšanas brīžus un kopīgu sapņu īstenošanu.

Aldis jūtas lepns un gandarīts, ka viņam ir iespēja strādāt pašmāju degvielas uzpildes staciju tīklā, kas, neskatoties uz svārstībām un konkurenci Latvijas degvielas tirgū, spēj saglabāt stipras pozīcijas Latvijā un turpināt tās spēcināt arvien vairāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)