Banner 980x90

Smiltenes tehnikuma Alsviķu teritoriālajā struktūrvienībā apmācīs bezdarbniekus

Foto: No Alsviķu skolas arhīva
Foto: No Alsviķu skolas arhīva

Pieaugušo tālākapmācība un sadarbība ar Nodarbinātības valsts aģentūru ir sena Smiltenes tehnikuma iecere. Arī cilvēku interese par arodizglītības mācību programmām ir liela. No trešdienas, 10.februāra Smiltenes tehnikuma Alsviķu teritoriālajā struktūrvienībā mācības sāks nākamās šuvējas, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informē Smiltenes tehnikuma pārstāve Baiba Vahere.

"Līgums ar Nodarbinātības valsts aģentūru noslēgts par trīs mēnešu mācību kursu," informē Smiltenes tehnikuma projektu vadītāja Rudīte Grabovska un turpina "Pusi no mācībām atvēlētā laika audzēkņiem aizņems teorētiskā apmācība un puse – prakse uzņēmumos. Prakses vietas saskaņā ar noslēgto līgumu nodrošinās skola. Smiltenes tehnikums sākotnēji piedāvāja bezdarbnieku tālākizglītībai arī apavu labotāja profesiju, bet pagaidām līgums par šā aroda apgūšanu atteikts, jo darba tirgū pēc tā nav pārāk liela pieprasījuma. Kaut cilvēku, kuri labprāt iemācītos labot apavus, ir daudz."

Minētā arodizglītības mācību programma nodrošinās 2.kvalifikācijas līmeni.

Mācību laikā audzēkņi saņems stipendijas. Tiks segti arī ceļa izdevumi. Mācību programmu apmaksās Eiropas Sociālais fonds. Kvalifikāciju apstiprinošu dokumentu saņems tikai tie audzēkņi, kas pēc prakses sekmīgi nokārtos kvalifikācijas eksāmenu.

Jaunajā šuvēju grupā visplašāk pārstāvēti Apes, Alūksnes un Smiltenes novadi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)