Banner 980x90

Smiltenes tehnikumā aizvadīts izlaidums

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 22.jūnijā Smiltenes tehnikumā atkal smaržoja meijas un ziedi, skolas zāli rotāja ozollapu vainagi un diplomus par vidējo profesionālo izglītību saņēma astoņu darba tirgū pieprasītu profesiju pārstāvji, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informē Smiltenes tehnikuma pārstāve Baiba Vahere. 

Atšķirībā no vispārizglītojošo skolu audzēkņiem, kuru domas dienu pirms izlaiduma visbiežāk kavējas pie tērpiem un frizūrām, tehnikuma audzēkņi līdz pat vēlai 21.jūnija pēcpusdienai demonstrēja savas profesionālās zināšanas zinošākajiem savas nozares ekspertiem profesionālās kvalifikācijas eksāmenos. Par lielu prieku sev, vecākiem un pedagogiem pārbaudes darbi veikti ar izcili labiem rezultātiem. 12 no 23 veterinārārsta asistentiem eksāmenā saņēmuši 9 un 10 balles. Eksāmenu komisija atzinīgi novērtējusi arī citu profesiju pārstāvju profesionālās zināšanas. Tas nozīmē, ka darba tirgū izgājuši zinoši jaunie speciālisti. 

Mazliet samulsuši, kā tad, kad "laiks ir apstājies un sirds kā putns augstu gaisā skrej", absolventi teica paldies skolotājiem, vecākiem un visiem mīļajiem, kas bijuši blakus, atbalstījuši, reizēm arī pateikuši kādu stigrāku vārdu, ar savām labajām domām devuši spārnus cerībām un tālākam lidojumam. Pasākumu vadīja skolotāja Irita Tepere. 

Skolas jaunajā zālē šis bija pirmais izlaidums pēc lielajām pārmaiņām, kas Smiltenes tehnikumu pārvērtuši vairākos vērienīgas rekonstrukcijas gados. Tehnikuma direktors Andris Miezītis, uzrunājot absolventus, viesus un skolas darbiniekus, pateicās iepriekšējām pedagogu paaudzēm par to īpašo auru, kas nu jau 94 gadus rosinājusi jauniešus apgūt dzīvē noderīgas profesijas un rūpēties par savu izaugsmi visa mūža garumā. "Priecājamies, ka mūsu bērni var mācīties skolā, kuras materiālā bāze atbilst augstākajiem Eiropas standartiem! Taču šī izglītība ir tikai sākums ceļā pretim jauniem mērķiem un izaicinājumiem. 

Skolas audzēkņi un  pedagogi izlaidumā sveica un lielu paldies teica ilggadējai angļu valodas skolotājai Ligitai Deksnei, kura Smiltenes tehnikuma audzēkņiem turpat četrdesmit gadus mācījusi angļu valodu. Viņa nolēmusi doties pelnītā atpūtā. 

Smiltenes tehnikumu šogad absolvēja 19 ēdināšanas pakalpojumu speciālisti. Kursa audzinātāja Ira Gaile ceļamaizē viņiem vēlēja neapstāties pie sasniegtā, izturēt konkurenci un būt gataviem vienmēr iemācīties ko jaunu.

Spiežot roku 32 jaunajiem ceļu būves mašīnu mehāniķiem, direktors Andris Miezītis katram no viņiem lika apsolīt, ka mūsu ceļi reiz būs kārtībā. Šie jaunieši kopā ar diplomu saņēma arī darba tirgū pieprasīto B,C,E un G kategoriju celtniecības un ceļu būves mašīnu vadīšanas apliecību. 

4.a transporta kursa audzinātājs Augusts Būce kopā ar labu ceļavēju savējiem vēlēja neapstāties otrajā krustojumā – ja vien iespējams, mācīties tālāk. Ja šādu iespēju nav, atrast sirdij tuvu darbu, kurā gribas augt un gūt panākumus. Savukārt 4.b transporta kursa audzinātāja Anda Kalniņa absolventiem ieteica aizmirst  vārdu "nevaru" un tā vietā labāk domāt par to, kas atkarīgs tikai un vienīgi no katra paša. Visskumīgākās par viņas stalto jaunekļu došanos lielajā dzīvē bija skolas deju kolektīva "Amatnieki" meitenes, kurām šoruden būs jālūkojas pēc citiem puišiem... Skolotājas Andas Kalniņas kurss ir spilgts apliecinājums tam, ka dejas solis ne tikai atraisa prieku, smaidu un ceļu uz meitenes sirdi, bet tajā raitāk vedas arī amata gudrību apgūšana.

Smiltenes tehnikuma mašīnbūves nodaļas programmu vadītājs Māris Niklass pirms četriem gadiem, skolas direktora rosināts, pārtraucis aktīvo atpūtu un atgriezies savas jaunības profesijā - skolā, kur ienācis vienlaikus ar šā gada absolventiem. Uzslavējot puišus, kas izcili nokārtojuši profesionālās kvalifikācijas eksāmenus, skolotājs rosināja izcīnīt konkurenci ar savu slinkumu tos jaunekļus, kuriem vēl jāpiestrādā, lai saņemtu diplomu arī par vidējo izglītību.

Ar sirsnīgiem ceļa vārdiem audzēkņus sveica arī viesnīcu pakalpojumu kursa otra skolotāja Vineta Roskoša. Tāpat savējos ar labām domām pavadīja jauno automehāniķu audzinātāja Astrīda Trijēce. Smiltenes tehnikumu absolvēja arī četri lauku tūrisma speciālisti, kuri mācības sāka Jaungulbenes profesionālajā vidusskolā. Kopā ar pārējiem absolventiem diplomus saņēma četri konditori un astoņi pavāri, kas mācības uzsāka pirms gada. 

Šovasar Smiltenes tehnikumu absolvēja 23 veterinārārsta asistenti. "Tā ir profesija, ar kuru lepojamies visvairāk," atzina direktors Andris Miezīts. "Esam vienīgā skola Latvijā, kur veterinārmedicīnas mācību programmu bez pārtraukuma realizē jau 70 gadus. Savus asistentus saucam par dakteriem - patiesībā viņi šeit apgūst daudz vairāk nekā prasīts profesijas standartā, jo izvēlēto arodu uztver kā misiju." 

Par "vetiņiem" un viņu audzinātāju Birutu Birkenšteinu noteikti varētu uzrakstīt atsevišķu stāstu. Viņa mums ir kā otrā mamma, par skolotāju saka gandrīz visi kursa jaunieši. "No rīta agri nenāca miegs un domāju: ar ko jūs vislabāk varētu salīdzināt? – Protams, ka ar bitēm!" savējos uzrunāja Biruta Birkenšteina. " Vai zināt, kas ir jūsu drava? – Smiltenes tehnikums! Šeit vienmēr būs kāds, kurš sekos līdzi jūsu gaitām un gaidīs atgriežamies, jo kārtīgs saimnieks neļauj savām bitēm aizspietot uz citu dravu." Skolotāja izlaiduma dienā arī atzinās – īpaši mīlēti tikuši tie, kuri visvairāk bārti, kuru dēļ pa asarai noraudāts... "Tā tas bija no pirmās dienas, kad sākās mūsu kopīgais ceļš, kurā daudz arī smiets, raudāts un nedarbi darīti." "Vetiņi" kursa audzinātājai paldies teica un kopīgo stāstu izdziedāja ar "Prāta vētras" skaisto dziesmu "Kur milzu kalni liekas mazi", "atstājot savus smieklus debess spogulī un dodoties ceļā, kur noslēpumiem nav gala". 

Skolas estrādes grupas "M.A.T.R.I.K" solisti Arta Veldre un Reinis Alberts Miders absolventus sveica ar Ievas Akurateres dziesmu "Ceļojums", vēlot ikvienam būt laimīgam, piedzīvojot to īpašo brīdi, kad vari iet tur, kur saule aust, līdzi paņemot vien "ļoti labu tukšu somu, uz kuras var arī snaust." Ko gan vairāk arī vajag, ja tālumā jau "skudras pili ceļ un mazi, balti kurmji avotā pērles smeļ..."

Izlaidums beidzās ar draisku apdziedāšanos. Kā jau tas piederas, kad priekšā Jāņi. Kursu audzinātājiem tika dāvināti pēc tehnikuma īpašajām receptēm gatavoti siera rituļi. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)