Banner 980x90

Smiltenes sporta skolā atklāj šosejas riteņbraukšanas nodaļu

Pirmdien, 2.septembrī, sākas jaunais mācību gads un Smiltenes novadā tas būs ļoti īpašs, jo vietējā sporta skolā pēc daudzu gadu pārtraukuma tiks atjaunota šosejas riteņbraukšanas nodaļa, kuras vadību uzņēmies smiltenietis Agnis Apse, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Trenēties aizraujošajā sporta veidā - riteņbraukšanā - aicināts ikviens Smiltenes un apkārtējo novadu jaunietis.

Markss atzīmē, ka Smiltenes novads Latvijas riteņbraukšanā ieņem ļoti nozīmīgu lomu. Šeit katru gadu notiek Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā, SEB un Vivus MTB maratoni, Baltijas velobrauciena posms, Latvijas čempionāta posms BMX un citas sacensības. Smiltenes riteņbraucēji sevi pierādījuši pasaules mēroga sacensībās. Barselonas Olimpiskajās spēlēs bronzas medaļu izcīnīja Dainis Ozols, pasaules junioru čempions trekā ir smiltenietis Gaidis Lapiņš, bet šī gada Tour de France godam veica Gatis Smukulis. No skaistās un sakoptās Vidzemes pilsētas nācis arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs Ainārs Mežulis: "Smiltenes riteņbraukšanas panākumi ir saistīti ar izcilajiem treneriem - Jāni Akmentiņu un Jāni Siliņu. Virkne viņu audzēkņu savā laikā kļuva par dažāda līmeņu sacensību uzvarētājiem. Arī jaunais sporta skolas riteņbraukšanas nodaļas treneris Agnis Apse savlaik trenējies pie Jāņa Akmentiņa. Es ļoti ceru, ka ar riteņbraukšanas sekcijas atdzimšanu, mums atkal nākotnē būs savi olimpiskie medaļnieki. Mēs darām visu, lai Smiltene ar katru gadu būtu arvien sakārtotāka un draudzīgāka aktīvās atpūtas cienītājiem, tostarp riteņbraucējiem."

Smiltenes un Latvijas riteņbraukšanas sabiedrībā Apse zināms, kā viens no labākajiem savas vecuma grupas MTB braucējiem, kurš vienmēr bijis atsaucīgs gan pret vietējiem jauniešiem, gan jebkuru riteņbraukšanas entuziastu.

"Man jau no bērnības patikušas fiziskas aktivitātes. Smiltenē parkā pie Vidusezera, notika ziemas velokross. Vecākie zēni sacensībās brauca ar riteņiem, bet jaunākiem bija jāskrien. Skatoties nodomāju, ka varētu mēģināt ar viņiem sacensties. Tā nu devos uz Smiltenes sporta skolu pie Jāņa Akmentiņa, lai sāktu trenēties riteņbraukšanā. Mani karjeras lielākie sasniegumi ir iespēja mācīties Murjāņu sporta ģimnāzijā. Esmu vairākkārtējs Latvijas čempions velokrosā, kā arī pārstāvēju Latviju PSRS meistarsacīkstēs. Pēdējos gados, aktīvi braucot ar riteni, esmu devis daudz padomus Smiltenes jauniešiem, tomēr, lai tas būtu efektīvi, tas jādara ikdienā. Tagad būs tāda iespēja. Darbs ar jauniešiem manā dzīvē būs jauns izaicinājums. Vēlos, lai mūsu starpā veidojas labs kontakts. Gribētu sajust stabilu pamatu zem kājām, jo pašlaik visu sākam no nulles. Gribu strādāt ar meitenēm un zēniem, kuri grib trenēties. Un, protams, būšu gandarīts, ja kādam no audzēkņiem izdosies labi nostartēt sacensībās," viņš norādījis.

Viens no galvenajiem iniciatoriem šosejas riteņbraukšanas nodaļas atjaunošanai Smiltenē ir Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš: "Smiltenē ir daudz talantīgi cilvēki ar raksturu, kuri var ātri braukt ar riteni. Galvenais jādod viņiem iespēja. Jaunais treneris Agnis Apse, ir apņēmības pilns atjaunot Smiltenes velosporta tradīcijas. Latvijas Riteņbraukšanas federācija, kopā ar Smiltenes novada pašvaldību, bijušajiem Smiltenes riteņbraucējiem, kuri šobrīd ir veiksmīgi uzņēmēji, palīdzēs nodrošināt veiksmīgu treniņprocesu, lai vietējie jaunieši būtu nodrošināti ar nepieciešamo inventāru".

Ikviens Smiltenes un apkārtējo novadu skolēns vecumā no desmit līdz 18 gadiem aicināts trenēties šosejas riteņbraukšanā.

Sīkāku informāciju par pieteikšanos, treniņu grafikiem un citām būtiskām lietām var iegūt, vēršoties Smiltenes novada sporta skolā, kā arī zvanot trenerim Apsem pa tālruni 26496956.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)