Banner 980x90

Smiltenes pašvaldības policija pateicas par sniegto informāciju

Smiltenes novada pašvaldības policija (SNPP) izsaka pateicību iedzīvotājiem un portālam www.ziemellatvija.lv par sniegto informāciju, kura bija noderīga, izmeklējot pārkāpumu par Smiltenē klaiņojošu suni, pilsētas informācijas portālam Smiltene24.lv pavēstīja Smiltenes novada pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Liepa.

Jūlija sākumā SNPP rīcībā nonāca interneta portālā www.ziemellatvija.lv publicētā informācija par kādu klaiņojošu suni Smiltenes pilsētā, kura izskats liecināja par to, ka tam netiek nodrošināta pienācīga aprūpe. Atsaucoties uz esošo informāciju, suns redzēts klaiņojam Smiltenē gan Krāsotāju, gan Smilšu ielu apkārtnē.

Kā informē Liepa, pārbaudes gaitā pašvaldības policija noskaidroja suņa īpašnieku un to, ka sunim iepriekš bija alerģija pret lietoto suņu kopšanas līdzekli. Alerģijas rezultātā sunim no muguras daļēji bija pazudis apmatojums, par ko apkārtējiem iedzīvotājiem bija bažas. Saimniece suns jau bija atrādījusi praktizējošam vetārstam, kurš ieteicis lietot sunim citu pretblusu līdzekli, no kura tam netiktu izraisīta alerģija.

Īpašniecei – Smiltenes pagasta iedzīvotājai par mājdzīvnieka labturības prasību neievērošanu (suņa klaiņošanu pa apdzīvotu vietu, tas nebija pie pavadas) tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Latvijas APK 106.panta pirmās daļas. Administratīvais materiāls nosūtīts lēmuma pieņemšanai Smiltenes novada administratīvajai komisijai, norāda Liepa.

SNPP atgādina, ka par šādiem un citiem mājdzīvnieku turēšanas pārkāpumiem paredzētā atbildība fiziskām personām ir brīdinājums vai naudas sods no pieciem līdz 250 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)