Banner 980x90

Smiltenes novada vicemērs Veldre nolicis deputāta mandātu

Rīga, 29.marts, LETA. Smiltenes novada deputāts un domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Veldre (VL-TB/LNNK) nolicis deputāta mandātu, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Viņa iesniegumu izskatīja un apbalstīja trešdienas domes sēdē. Lēmumu par deputāta pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa Veldre pamato ar to, ka ir uzsācis jaunas darba tiesiskās attiecības un tās nav iespējams savienot ar deputāta darbu pašvaldībā.

Smiltenes novada domes lēmums tiks nodots Smiltenes novada vēlēšanu komisijai, kurai trīs darba dienu laikā, ņemot vērā Smiltenes novada 2017.gada 3.jūnija vēlēšanu rezultātus, jānosaka nākamais deputāta kandidāts no nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kurš stāsies Veldres vietā. Pēc vēlēšanu rezultātiem nākamais sarakstā ir deputāts Dzintars Zvaigzne.

Veldre Smiltenes novada domē ieņēma priekšsēdētaja vietnieka amatu, atbildēja par pašvaldības sociālās, izglītības, sporta un kultūras jomas jautājumiem. Viņš bija Sociālo un medicīnas jautājumu pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs un Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgās komitejas loceklis.

Domes priekšsēdētājs Gints Kukainis informē, ka otra domes priekšsēdētāja vietnieka amatā netiks iecelts cits deputāts, domes vadība saglabāsies trīs cilvēku sastāvā.

Lēmumu par jaunā deputāta kandidāta apstiprināšanu plānots pieņemt kādā no nākamajām domes sēdēm.

Kā ziņots iepriekš, Smiltenes novada domes deputātu sastāvā izmaiņas notika jau 2018.gada nogalē, kad Zigeta Vīķele (LRA, "Vidzemes partija") pieņēma lēmumu par deputātes pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa. Viņas vietā ar 2019.gada 1.februārī stājās līdzšinējais domes izpilddirektors Kārlis Lapiņš, kļūstot par algotu domes priekšsēdētaja vietnieku tautsaimniecības, infrastruktūras un administratīvajos jautājumos, savukārt domes izpilddirektora amatā iecēla Andri Lapiņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)