Banner 980x90

Smiltenes novadā vēlēšanu diena mierīga; vēlētāji aktīvi

Smiltenes novadā vēlēšanu diena pagaidām aizrit mierīgi un nekādi starpgadījumi nav novēroti, pilsētas informācijas portālam Smiltene24.lv pavēstīja Smiltenes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aurika Zīvere.

Kā Smiltenes vēlēšanu iecirkņos novēroja Smiltene24.lv, vēlētāji izvēli izdara rūpīgi, veicot gan svītrojumus, gan atbalsta sev tīkamo deputātu, ievelkot plusa zīmi pret tā vārdu.

Iecirkņos vērojama aktīva iedzīvotāju plūsma.

Arī Smiltenes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja apriprina, ka salīdzinājumā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām un pērn notikušajām Latvijas pašvaldību vēlēšanām, pagaidām novērotā aktivitāte, vērtējama kā augsta.

Viņa norāda, ka līdz plkst.12.00 iecirkņos nav novēroti nekādi pārpratumi. Situācija, kad kāds iedzīvotājs vēlējies nobalsot par Rīgas reģiona kandidātu, kura vārda Vidzemes sarakstos nav, novērota iepriekšējās dienās, kad balsi varēja nodot glabāšanā.

Zīvere informē, ka partiju aģitatori novadā nav novēroti. "Smiltenes novadam tādi pārkāpumi nav raksturīgi," viņa skaidro.

Novada teritorijā līdz pusdienlaikam aktīvi balso gan jaunieši, gan vidējā paaudze, gan seniori.

Šogad vēlētājs, kurš nodevis balsi glabāšanā, drīkst balsot atkārtoti vēlēšanu dienā, taču tikai tajā iecirknī, kur nodevis balsi glabāšanā. Līdz plkst.12.00 Smiltenes novadā neviens nav vēlējies balsot atkārtoti.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija, Smiltenes novadā līdz plkst.12.00 savu izvēli izdarījuši 2843 jeb 25,89% vēlētāju. Savukārt kopumā ar tiem, kuri savu balsi atstājuši glabāšanā, novadā nobalsojuši 3205 jeb 29,18% balsstiesīgo.

Smiltene24.lv jau vēstīja, ka sestdien, 4.oktobrī, notiekošajās 12.Saeimas vēlēšanās līdz plkst.12.00 kopumā Latvijā savu izvēli izdarījuši 328413 jeb 21,12% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)