Banner 980x90

Smiltenes novadā var pieteikties pabalstam mācību piederumu iegādei

Smiltenes novada sociālais dienests no 1.augusta aicina pieteikties pabalsta saņemšanai mācību piederumu iegādei skolēniem, lai nodrošinātu ar bērna izglītības apguvi un audzināšanu saistītās vajadzības, pilsētas informācijas portāls Smiltene24.lv uzzināja Smiltenes novada pašvaldībā.

Uz pabalsta saņemšanu var pretendēt ģimenes, kuras Sociālais dienests ir atzinis par trūcīgām vai maznodrošinātām. Pabalsta apmērs trūcīgo/ maznodrošināto ģimeņu bērniem ir 28,46 eiro.

Pabalsts mācību piederumu iegādei tiek piešķirts par katru ģimenes (mājsaimniecības) skolēnu, kurš mācās vispārējā obligātās izglītības iestādē. Iesniegumi šī pabalsta saņemšanai tiek pieņemti no pirmās augusta mēneša apmeklētāju pieņemšanas dienas līdz pēdējai septembra mēneša apmeklētāju pieņemšanas dienai.

Sociālais dienests aicina trūcīgās/maznodrošinātās ģimenes, kā arī ģimenes, kurās aug bērns invalīds vai aizbildniecībā esošs bērns, griezties pie sociālajiem darbiniekiem, lai saņemtu brīvpusdienas skolās, uzturmaksas atlaides Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādēs. Vecākiem pie sociālajiem darbiniekiem jāiesniedz iesniegums par brīvpusdienu vai uzturmaksas atlaides piešķiršanu.

Brīvpusdienas tiek piešķirtas par katru mācību pusgadu. Sākoties otrajam mācību pusgadam, ģimenei atkārtoti jāiesniedz dokumenti. Brīvpusdienu apmaksa tiek veikta, apmaksājot ēdināšanas pakalpojumu.

Lai saņemtu pabalstu ģimenēm, jāvēršas Sociālajā dienestā, Dārza ielā 3, Smiltenē vai Pagastu pārvaldēs pie sociālajiem darbiniekiem.

Sociālie darbinieki dokumentus pieņem:
* Pirmdienās: 8.00-12.00 un 13.00-17.00;
* Otrdienās: 8.00-12.00 un 13.00-17.00;
* Ceturtdienās: 8.00-12.00 un 13.00-17.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)