Banner 980x90

Smiltenes novada skolotāju konferencē pateicas par sasniegumiem

Publicitātes foto/ Foto: Smiltene.lv
Publicitātes foto/ Foto: Smiltene.lv
6.augustā, Smiltenes vidusskolas zālē notika ikgadējā Smiltenes novada skolotāju konference, ko jaunā mācību gada ieskaņās rīkoja Smiltenes novada Izglītības pārvalde, pilsētas informačijas portāls Smiltene24.lv uzzināja Smiltenes novada pašvaldībā. 

Konferences dalībniekus uzrunāja Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis un Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Grigore. Savā uzrunā domes priekšsēdētājs akcentēja, ka novads var lepoties, jo ar katru gadu pirmklasnieki paliks vairāk. Jau šobrīd (pēc augusta datiem) novadā ir piedzimuši 96 bērni. "Mēs sasniedzama ļoti labus dzimstības rādītājus Latvijas mērogā. Mūsu klases kļūs pilnākas - tas nozīmē, ka mūsu skolas strādās stabili, un mūsu skolu nākotne gan pagastos, gan pilsētā ir skaidri zināma, mēs augam lielāki." Gints Kukainis skolotājiem vēlēja, lai katrā klasē vairo arvien vairāk to skolēnu skaitu, kuriem spīd acis, kuri ir nepacietības pilni uzzināt ko jaunu, kuriem vienmēr ir par īsu mācību stundas un lai šādiem bērniem pieder mūsu novada nākotne.

Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Grigore: "Nav lielu un nav mazu darbu, ir mani darbi un ar tiem ir jālepojas."

Katra skolotāja padarītais darbs ir milzīgs un nenovērtējams, tāpēc konferences pirmajā daļā Smiltenes novada pašvaldība sumināja četrus skolotājus, pateicoties kuriem Smiltenes novada vārds ir izskanējis ne tikai Latvijas mērogā, bet Eiropas un pasaules mērogā.

Atzinības rakstu par godprātīgu darbu sekmējot skolēnu augstos sasniegumus Baltijas valstu sacensībās un Eiropas U 18 čempionātā saņēma vieglatlētikas treneris Guntars Markss, BMX riteņbraukšanas treneris Ģirts Kātiņš par skolēnu sasniegumiem Latvijas pieaugušo Olimpiādē un BMX Eiropas junioru čempionātā, skolotāja Inguna Balode par skolēnu sasniegumiem 3.Starptautiskajā L. Garūtas Jauno pianistu konkursā un skolotāja Valda Cirīte par skolēnu sasniegumiem Valsts latviešu valodas un literatūras olimpiādē.

Konferences otrajā daļā par nākamā gada ZAAO vides izglītības plāniem un  aktualitātēm skolotājus iepazīstināja Arita Smalkā-Boriseviča, SIA "ZAAO" Vides izglītības projektu vadītāja, Andris Gribusts par mūsdienīgu mācību vidi skolā, Portāla uzdevumi.lv pārstāvis informēja par IT risinājumiem izglītības iestādēm, kas atvieglo pasniedzēju darbu, palīdzot skolēniem vieglāk apgūt mācību vielu un padarot nodarbības aizraujošākas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)