Banner 980x90

Smiltenes novada līdzfinansēs daudzdzīvokļu māju apkārtnes labiekārtošanu

Valmiera, 26.maijs, LETA. Smiltenes novada domes aicina pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam līdz 5000 eiro apmērā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Marita Mūze.

Pašvaldības līdzfinansējuma kopējais apjoms vienas dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai viena kalendārā gada laikā ir ne lielāks kā 5000 eiro un tiks piešķirts tādām aktivitātēm kā projekta izstrādei, mājas piebraucamo ceļu, stāvlaukumu, iekšpagalmu un gājēju celiņu seguma atjaunošanai un/vai būvniecībai.

Tāpat arī plānots atbalstīt bērnu rotaļu laukumu ierīkošanu vai esošo laukumu atjaunošanu ar finansējumu līdz 1600 eiro, un dzīvojamo māju zaļās zonas labiekārtošanas darbus, ne vairāk kā 500 eiro apmērā. Uz pašvaldības atbalstu līdz 600 eiro var kandidēt arī labiekārtojuma elementu uzstādīšanas vai esošo elementu atjaunošanas projekti, bet apgaismojuma atjaunošanas, pārbūves un/vai būvniecības projekti var pretendēt uz ne vairāk kā 1500 eiro lielu pašvaldības finansējumu.

Pašvaldības līdzfinansējums var saņemt Smiltenes novada administratīvajā teritorijā esošās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki vai dzīvokļu īpašnieku kopība atbilstoši noteikumos minētajiem nosacījumiem.

Līdzfinansējuma saņemšanai pretendentiem atbilstoši noteikumiem jāiesniedz pašvaldībai pieteikums un projekta iesniegums finansējuma saņemšanai. Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņems Smiltenes novada domes Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgā komiteja viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

Smiltenes novada dome ir apstiprinājusi noteikumus par pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, kuru mērķis ir veicināt novadā labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistītos zemesgabalus, lai uzlabotu iedzīvotāju apkārtējo dzīves vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, nodrošināt vides pieejamību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)