Banner 980x90

Smiltenes novada Goda cilvēki - bijušie sporta skolotāji Ilga un Ivars Eisleri

Foto: Normunds Kažoks
Foto: Normunds Kažoks

Par Smiltenes novada Goda cilvēkiem atzīti bijušie sporta skolotāji Ilga un Ivars Eisleri, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Hofmane.

Eisleri ir devuši nenovērtējamu ieguldījumu veselas, fiziski aktīvas sabiedrības audzināšanā, Smiltenes izglītības iestāžu un Smiltenes pilsētas popularizēšanā, daudzu spilgtu personību veidošanā.

Saņemot augsto apbalvojumu, Ilga Eislere dalījās ar vērtīgu atziņu, ar kuru bieži skaidrojusi audzēkņiem sporta nozīmi: "Jaunībā ir jāskrien tāpēc, lai vecumdienās varētu pavilkties!"

"Gada balva kultūrā" tika piešķirta Smiltenes Mūzikas skolas skolotājai un jauktā kora "Vidzemīte" diriģentei Dzidrai Jēkabsonei. Viņas vadītais koris "Vidzemīte" sagādāja diriģentei īpaši saviļņojošu apsveikumu ar svinīgu dziesmu un sirsnīgiem sveicieniem.

"Gada balvu izglītībā" saņēma Smiltenes tehnikuma direktors Andris Miezītis par ieguldīto darbu profesionālās izglītības, Smiltenes tehnikuma un Smiltenes novada attīstībā, kā arī saistībā ar 25 gadu darba jubileju. Miezīti sveikt bija ieradusies arī kolēģe no Smiltenes tautas teātra - izrādes "Vilki un aitas" pavedinošā Glafira.

"Gada balva tautsaimniecībā" tika piešķirta ZS "Kalējiņi 1" īpašniekam Kasparam Putrālim, kura mērķtiecība, spēcīgā ģimene un saliedētais kolektīvs ļāvuši izveidot modernu un lielu saimniecību.

"Gada balvu sportā" saņēma jaunais šķēpmetējs Matīss Velps, kurš šī gada augustā ieguva sudraba medaļu šķēpa mešanā Eiropas Jaunatnes olimpiādē Tbilisi.

"Gada balva tūrismā" tika piešķirta Blomes pagasta "Donu" saimniecei Ilzei Briedei par devumu Smiltenes novada popularizēšanā. Ilzi sveikt bija ieradušies arī rūķi no "Piparkūku darbnīcas", pasniedzot "Donu" saimniecei savu medaļu.

"Gada balvu veselības aizsardzībā un sociālajā aprūpē" saņēma Smiltenes Sarkanā Krusta slimnīcas ārste Tija Zaļkalne, kura, ilgus gadus uzņemoties atbildīgo un grūto ārstes misiju, nav zaudējusi līdzcietību un labestību.

"Gada balva sabiedriskajā darbībā" tika piešķirta biedrības "Lauku iedzīvotāju sadarbības apvienība "Variņi" valdes priekšsēdētajai Ilzei Jaunpetrovičai, ar kuras iniciatīvu pēdējos gados īstenoti projekti Variņu pamatskolā, atjaunots rotaļu laukums Variņos un šobrīd tiek īstenots projekts "Ieklausies un sadzirdi".

Goda rakstus par nopelniem un ieguldījumu sportā, tautsaimniecībā, izglītībā, kultūrā, veselības aizsardzībā un sociālajā aprūpē, sabiedriskajā darbā un par novada vārda popularizēšanu Latvijā un pasaulē saņēma septiņas personas, bet Pateicības rakstus par godprātīgu darbu, aktīvu dalību pašvaldības rīkotajos pasākumos, par ieguldījumu izglītībā, kultūrā, tautsaimniecībā, sabiedriskajā darbā un par sadarbību ar Smiltenes novada domi - vēl sešas personas.

Vēl pirms Smiltenes domes apbalvojumu pasniegšanas Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības rakstu par izciliem sasniegumiem darbā ar skolēniem, sagatavojot viņus valsts matemātikas un ekonomikas olimpiādēm, saņēma Smiltenes ģimnāzijas skolotāja Ārija Viļuma.

Augstie pašvaldības apbalvojumi tika pasniegti 18.novembrī Smiltenē notikušajā svinīgajā pasākumā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai.

Svētku noskaņu pasākumā papildināja Smiltenes mūzikas skolas audzēkņu un Smiltenes pūtēju orķestra priekšnesumi, kā arī Latvijā un pasaulē pazīstamās grupas "Latvian Voices" meiteņu izpildītās dziesmas oriģinālās apdarēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)