Banner 980x90

Smiltenes novada ezerus attīrīs no nozaudētiem vai speciāli atstātiem nelegāliem zvejas rīkiem

Smiltene24.lv
Smiltene24.lv
Pasaules Dabas fonds sadarbībā ar Smiltenes novada Pašvaldības policiju no 5.oktobra līdz 8.oktobrim īstenos kampaņu "Spoku tīkli", kuras laikā Smiltenes novada ezeri - Lizdoles ezers, Blomes dzirnavezers, Spiciera ezers un citi - tiks attīrīti no nozaudētiem vai speciāli atstātiem nelegāliem zvejas rīkiem.

Kā aģentūru LETA informēja Pasaules Dabas fonda komunikācijas vadītāja Ilga Lēmane, Latvijas iekšējos ūdeņos atrodas liels apjoms pazaudētu vai neizņemtu zvejas rīku - "spoku tīklu" -, kas turpina ķert zivis, putnus un citus ūdens iemītniekus, degradējot vides kvalitāti un ekosistēmu. Šogad Pasaules Dabas fonds sadarbībā ar vietējiem pašvaldības policistiem un inspektoriem ir meklējis spoku tīklus Limbažos, Engurē, Dagdā un Carnikavā.

8.oktobrī plkst.12 Smiltenes Baznīcas laukumā visi interesenti aicināti uz vēlajām brokastīm, kur pašvaldības policisti stāstīs gan par kampaņas rezultātiem, gan par maluzvejniecību Smiltenes novadā. Ieeja ir bez maksas.

Nākamais un šogad pēdējais kampaņas "Spoku tīkli" pasākums notiks Kuldīgas novadā no 19.oktobra līdz 22.oktobrim.

Projekts "Kampaņa "Spoku tīkli" tiek īstenots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda, "Coca-Cola HBC" un Carnikavas novada pašvaldības atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)