Banner 980x90

Smiltenes novada dome pirmo reizi apbalvo novada uzņēmējus

Foto: Normunds Kažoks
Foto: Normunds Kažoks

Piektdien, 6.novembrī, Smiltenes pilsētas Kultūras centrā pirmo reizi notika uzņēmējiem veltīts pasākums "Smiltenes novada Uzņēmējs", kuru rīkot ierosināja novada uzņēmēju konsultatīvā padome un kurā tika runāts par ekonomikas aktualitātēm pasaulē, Latvijā un Smiltenē, kā arī par panākumiem iepriekšējā gadā apbalvoti Smiltenes novada uzņēmēji, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Smiltenes novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Hofmane.

"Esam ļoti gandarīti, ka Smiltenes novadā iedzīvotāju ienākuma nodokļa pieaugums 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gadu, ir mazliet vairāk par 50 eiro uz vienu iedzīvotāju, un sasniedzis 457,48 eiro uz vienu iedzīvotāju. Tas ir ļoti labs rādītājs," savā uzrunā atzina Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis.

"Mums ir, ar ko lepoties! Jūs visi esat mūsu novada patrioti, tie, kuri mūsu novadam dod asinsriti," uzņēmējiem pateicās Kukainis.

Ar prezentāciju par Smiltenes novadu, īstenotajiem projektiem un plānotajiem attīstības virzieniem iepazīstināja Smiltenes novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs Andris Lapiņš. Turpinājumā ar aktuālu tematu par jauno teritoriālo reformu uzstājās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministra padomnieks pašvaldību sadarbības jautājumos Jānis Eglīts. Pasākuma pirmo daļu noslēdza Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste. Viņš iepazīstināja uzņēmējus ar šī brīža aktualitātēm, kā arī tuvāko gadu tendencēm Latvijas un pasaules ekonomikā.

Smiltenes novada domes apbalvojumus uzņēmēji saņēma divās nominācijās – "Lielākās ražošanā ieguldītas investīcijas 2014.gadā" un "Lielākais nodokļu maksātājs Smiltenes novada pašvaldības budžetā 2014.gadā". Katrā nominācijā tika apbalvoti trīs uzņēmēji.

Kā trīs lielākie nodokļu maksātāji Smiltenes novada domes apbalvojumus saņēma SIA "8CBR", SIA "TROLL Smiltene" un SIA "FIRMA MADARA 89".

Kā lielākie investori ražošanā 2014.gadā apbalvojumus saņēma A/S "SMILTENES PIENS", SIA "SMILTENE IMPEX" un SIA "GRAANUL INVEST".

Pateicībā par veiksmīgu sadarbību "Attīstības finanšu institūcijas ALTUM" Valmieras reģionālā centra vadītāja Olita Untāla pasniedza dāvanas Z/S "Kalējiņi 1" un SIA "Smiltenes koks".

Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Valdes padomnieks reģionālajos jautājumos Juris Sleņģis pasniedza pateicības LTRK partneriem no Smiltenes novada – SIA "SM Energo", SIA "ASE" un SIA "Artex Latvia".

Svētku pasākumā tika godināts uzņēmuma SIA "Firma Madara '89" valdes priekšsēdētājs Egils Butka. Ordeņu kapituls E. Butkam piešķīris Atzinības krusta IV šķiru par nozīmīgo ieguldījumu tirdzniecības nozares attīstībā, nacionālā kapitāla uzņēmējdarbības attīstībā Latvijā  un Latvijas tautsaimniecībā kopumā.

Smiltenes novada dome pateicas uzņēmējiem par dalību pasākumā un ieguldījumu Smiltenes novada attīstībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)