Banner 980x90

Smiltenes novada dome atceļ lēmumu par vidusskolas nosaukuma maiņu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 17.jūnijā, notika Smiltenes novada domes ārkārtas sēde. Vienpadsmit Smiltenes novada domes deputāti vienbalsīgi nolēma atcelt lēmumu par Smiltenes vidusskolas nosaukuma maiņu, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informē Smiltenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Hofmane.

Deputāts Aigars Dudelis domes sēdē norādīja, ka šajā jautājumā trūka sabiedrības izpratnes, jo nebija iepriekšējas diskusijas, lai izskaidrotu deputātu lēmumu. A.Dudelis vērsa deputātu uzmanību uz to, ka šobrīd ir daudz citu būtiskāku jautājumu, kas saistīti ar vidusskolas izveidi, tāpēc nevajag zaudēt laiku, apstājoties pie nosaukuma izvēles.

14.jūnijā Smiltenes pilsētas Kultūras centrā Smiltenes novada dome aicināja iedzīvotājus uz diskusiju par to, kāds nosaukums ir atbilstošākais reorganizētajai vidusskolai. Uz diskusiju ieradās vairāk nekā 50 iedzīvotāju, pierādot jautājuma nozīmīgumu vietējai sabiedrībai.

Uz diskusiju pašvaldība uzaicināja Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti, kurš rosināja Smiltenes novada iedzīvotājus domāt, pieņemt lēmumus un pašiem veidot sava novada vēsturi.

Diskusijas laikā izskanēja dažādi viedokļi, tomēr daļa klātesošo uzsvēra, ka nosaukums "Paula Līvena Smiltenes vidusskola" izglītības iestādei nebūtu atbalstāms. Tika minēti dažādi vēstures fakti un uzsvērts tas, ka firsta Paula Līvena ieguldījums Smiltenes attīstībā ir ievērojams un nenoliedzams, taču tas vairāk saistīts ar infrastruktūru, nevis izglītību. Izskanēja ierosinājumi nosaukt skolu citu ievērojamu personu vai brīvības cīnītāju vārdā.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis diskusijas noslēgumā uzsvēra: "Visu notiekošo var pielīdzināt vīram ar cepuri. Mēs šobrīd spriežam par skolas nosaukumu, kas ir tikai cepure, taču būtiskākais ir tas, kāds ir pats vīrs jeb kāda ir skola. Svarīgi, lai skolā būtu izcila izglītības kvalitāte, tajā strādātu labākie pedagogi un pašvaldība spētu pedagogus atbilstoši novērtēt, kā arī, lai skolā mācītos mērķtiecīgi un zinātkāri skolēni, kuriem būtu pieejams plašs izglītības piedāvājums. Tikai šie priekšnoteikumi spēs virzīt vidusskolu uz pozitīvu attīstību un nākotnē sasniegt valsts vidusskolas statusu!"

Smiltenes novada domes deputāti, ņemot vērā diskusijā izskanējušos, pretējos viedokļus, nolēma rīkot ārkārtas domes sēdi. Tajā iepriekš pieņemtais lēmums par nosaukuma "Paula Līvena Smiltenes vidusskola" izvēli tika atcelts.

Pēc balsojuma Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina akcentēja, ka tika meklēts jauns nosaukums, ņemot vērā to, ka, apvienojoties trīs izglītības iestādēm - Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolai, Smiltenes ģimnāzijai un Smiltenes Centra vidusskolai -, tiek veidota jauna, Vidzemē lielākā vidusskola, kurā mācīsies aptuveni tūkstotis skolēnu. Kā arī informēja par to, kas jau šobrīd notiek, lai jaunā skola veiksmīgi uzsāktu darbu rudenī. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)