Banner 980x90

Smiltenes novada dome 71 vidusskolēnam izmaksās stipendijas

Valmiera, 18.janv., LETA. Smiltenes novada pašvaldība 71 novada vidusskolēnam izmaksās stipendijas, aģentūru LETA informēja novada domes pārstāve Marita Mūze.

Skolēniem šodien pasniegti apliecinājumi par stipendijas piešķiršanu. Turpmāk ik mēnesi 71 vidusskolēns saņems stipendiju atbilstoši ieguldītajam darbam, mācību sasniegumiem un sabiedriskajai aktivitātei.

Stipendiju apmērs atkarīgs no izglītojamā sasniegtajiem rezultātiem, jo tie augstāki, jo stipendija lielāka - sākot ar 15 eiro, ja sasniegumu vidējais vērtējums bijis 7 balles, līdz 40 eiro, ja sasniegumu vidējais vērtējums bijis 9,5 balles un vairāk.

Stipendijas tiek piešķirtas divas reizes gadā - nākamajam mācību semestrim. Lēmumi par stipendiju izmaksu tiek pieņemti septembrī un janvārī, ņemot vērā 1.semestra un mācību gada noslēguma vidējo vērtējumu un skolas novērtējumu par izglītojamā sabiedrisko aktivitāti. Iepriekšējā mācību semestrī stipendijas saņēma 62 vidusskolēni.

Pašvaldības izsniegto stipendiju mērķis ir motivēt Smiltenes novada vispārizglītojošo skolu izglītojamos sasniegt iespējami augstākos individuālos intelektuālos rezultātus, apgūstot izglītības programmas, stimulēt izglītojamo vēlmi apgūt augstvērtīgas zināšanas, atbildīgi, ieinteresēti un daudzveidīgi, uzcītīgi un patstāvīgi darboties padziļinātai prasmju apguvei, radošas pieejas izmantošanai mācību priekšmetu un ārpus izglītības programmās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)