Smiltenes novada bērzu sulu ražotāji laiž apgrozījumā jaunus dzērienus

Jau ražošanā esošajām sulām ar piparmētru garšu un "Svētku" ar karkadē tēju un krustnagliņām ir nākuši klāt dzirkstošie dzērieni ar upeņu pumpuru, ar citronu un ar apelsīnu garšu. Turklāt dzēriens ir ieguvis arī jaunu nosaukumu "Birzī"!
Ervins Labanovskis uzņēmuma līdzdibinātājs stāsta, ka "pastāvīgi strādājam, lai izmēģinātu jaunas garšas un piedāvātu tās klientiem. Dažiem no bērnības ir radusies sava veida trauma par negaršīgām pārskābušām bērzu sulām, taču mums ir izdevies pārliecināt jau daudzus bērzu sulas skeptiķus, ka šim lieliskajam dabas produktam var būt arī citāda, patīkama garša."
Uzņēmums šogad ir izgājis EKO sertifikāciju un sulas jau rotā starptautiski atzītā bio sertifikācijas zīme.
"Šogad mēs ne tikai esam atraduši jaunas garšas, bet arī piešķīruši dzērienam vārdu, jeb zīmolu-"BIrzī". Aptuveni pusgadu bijām nosaukuma meklējumos, testējām tos starp draugiem Latvijā un ārzemēs, lai noskaidrotu, kādas asociācijas rodas. Tieši nosaukums BIRZĪ daudziem šķita ar francisks pēc skaņas, dzirkstošs un atsvaidzinošs- tās ir arī tās kvalitātes īpašības, ko vēlējāmies uzsvērt, tajā pašā laikā nosaukumā saglabājot latvisko pamatu," komentē Ervins Labanovskis.
2014.gadā nelielais uzņēmums ir trīskāršojis ražošanas apjomus no 5000 gadā līdz 15 000 pudelēm.
"Šobrīd lielākais izaicinājums ir atrast mūsu produktam noieta tirgu ārzemēs, jo bērzu sulas ārpus Baltijas, Skandināvijas un Krievijas īpaši nav zināmas, lai gan veselīga dzīvesveida cienītāju aprindās, tās kļūst arvien populārākas," atzīst E.Labanovskis.
SIA "Kainaiži" ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts pirms trim gadiem. Bērzu sulu iegūšana un apstrāde pēc īpašas receptes notiek Smiltenes novadā, Brantu pagasta mājās "Kainaiži", no kā arī cēlies firmas nosaukums.