Banner 980x90

Smiltenes Mēru muižā iemūrēs vēstījumu nākamajām paaudzēm

Valmiera, 19.janv., LETA. Šodien plkst.16 Smiltenes Mēru muižā iemūrēs laika kapsulu muzeja sienā, kur šobrīd norit remontdarbi, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

"Ideja par vēstījuma atstāšanu nākamajām paaudzēm radās pēc tam, kad 2.janvārī remontdarbu laikā atrasta vācu valodā rakstīta vēstule," stāst;ija Smiltenes novada muzeja vadītāja Ieva Miķe.

Vēstījumā, kuru parakstījis Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, tiek vēstīts par to, ka kopš 2011.gada septembra Mēru muižas ēkā mājvietu radis Smiltenes novada muzejs, kura darbinieki ar pašvaldības atbalstu šobrīd strādā pie muzeja telpu labiekārtošanas un pielāgošanas muzeja vajadzībām, lai 2017.gada novembrī to akreditētu.

Tāpat nākamajām paaudzēm tiek vēlēts, lai Mēru muiža ilgi kalpo muzeja vajadzībām, kura darbības pamatā ir kultūrvēsturisko materiālo vērtību apzināšana, glabāšana, pētīšana un popularizēšana ar mērķi radīt sabiedrībai izpratni par Smiltenes novada vēsturi, dabas un kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī izjust lepnumu par savu pilsētu, novadu un valsti. Vēstījumam tiks pievienots Smiltenes novada domes informatīvais izdevums "Smiltenes novada Vēstis" un Smiltenes novada jubilejas monēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)