Banner 980x90

Smiltenes dome aicina daudzdzīvokļu māju īpašniekus pieteikties ēku energoefektivitātes uzlabošanai

Valmiera, 26.maijs, LETA. Smiltenes novada dome aicina daudzdzīvokļu māju īpašnieku pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam ēku energoefektivitātes uzlabošanai, kas vienai ēkai var sasniegt līdz pat 3000 eiro gada laikā, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes pārstāve Marita Mūze.

Pašvaldība ir gatava līdz 70% līdzfinansēt energoaudita veikšanu, taču ne vairāk kā 500 eiro apmērā, kā arī ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu būvprojekta sagatavošanu 20%, taču nepārsniedzot 2000 eiro. Vēl ir iespējams pretendēt uz novada līdzfinansējumu sertificēta speciālista tehniskās apsekošanas atzinuma sagatavošanai 70% apmērā, bet ne vairāk kā 500 eiro.

Šā gada aprīlī stājās spēkā Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr.1/17 "Par Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai".

Ar šo noteikumu palīdzību un izstrādāto atbalsta programmu Smiltenes novada pašvaldība vēlas motivēt dzīvokļu īpašniekus sagatavoties plānotajam valsts un Eiropas Savienības atbalstam energoefektivitātes pasākumu īstenošanai ēkās, veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu, viedu energovadību un atjaunojamo energoresursu izmantošanu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Pieaugot tarifiem siltuma un energoapgādes jomā un aktualizējoties vides jautājumiem, arvien svarīgāk ir samazināt energopatēriņu, tāpēc viens no veidiem, kā to panākt, ir veikt energoefektivitātes pasākumus, kas nākotnē palīdzēs samazināt arī iedzīvotāju apkures izdevumus.

Uz pašvaldības līdzfinansējumu var pretendēt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kas atrodas Smiltenes novada administratīvajā teritorijā un tajā, saskaņā ar kadastrālās uzmērīšanas lietu, ir ne mazāk kā četri dzīvokļi, energoefektivitātes pasākumu veikšanai atbilstoši noteikumos minētajiem nosacījumiem.

Līdzfinansējuma saņemšanai pretendentiem atbilstoši noteikumiem jāiesniedz pašvaldībai pieteikums un projekta iesniegums finansējuma saņemšanai. Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņems Smiltenes novada domes Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgā komiteja viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)