Banner 980x90

Smiltenē uzdarbojas krāpnieču grupa

Smiltenē pēdējā laikā ir konstatēti vairāki gadījumi, kad trīs sieviešu grupa mēģina izkrāpt naudu no gados vecākiem cilvēkiem, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Smiltenes novada Pašvaldības policijā (SNPP).
 
Sievietes, uzdodoties par pašvaldības darbiniecēm, piedāvā vientuļiem pensionāriem "dāvinājumu no Eiropas Savienības fondiem", tas ir skaidru naudu Ls 50 apmērā un aizpildītu dāvanu karti par bezmaksas elektroenerģiju (500 kWh). Krāpnieču grupa darbības veic, galvenokārt, dzīvokļos un privātmājās, kur atrodas vientuļi pensionāri.
 
Krāpnieču pazīmes:
1) vecums 30 līdz 40 gadi, druknas miesas uzbūves, augums ~ 155 līdz 160 cm, runā skaidrā latviešu valodā bez akcenta, galvā gaišas krāsas adīta cepure, ģērbusies gaišas krāsas adīta jakā;
2) vecums 30 līdz 40 gadi, kalsnas miesas uzbūves, augums ~ 170 līdz 180 cm, runā skaidrā latviešu valodā bez akcenta, galvā gaišas krāsas adīta cepure, ģērbusies gaišas krāsas mētelī, tā garums līdz ceļgaliem;
3) vecums no 20 līdz 25 gadiem, kalsnas miesas uzbūves, augums ap 170 līdz 180 cm, uzdodas par "fonda" darbinieci no Anglijas, runā skaidrā latviešu valodā bez akcenta, galvā gaišas krāsas beisbola tipa cepure ar nagu, ģērbusies: džinsa auduma bikses, gaišas krāsas vējjaka ar kapuci;
 
Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un vērīgiem, neuzticēties nepazīstamām personām, gadījumos, ja mājās nav tuvinieku, neielaist tās dzīvokļa vai mājas iekštelpās.
 
Gadījumā, ja atpazīstiet iepriekš aprakstītās personas vai Jums ir zināma kāda cita, policijai noderīga informācija, lūdzu nekavējoties zvanīt uz SNPP tālruni 28 65 99 33 vai 110 (Valsts policijai). Anonimitāte garantēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)