Banner 980x90

Smiltenē pie atbildības sauc klaiņojoša suņa saimnieku

Smiltenes novada Pašvaldības policija (SNPP) pie atbildības saukusi suņa, kurš nokodis vistu, saimnieku, pilsētas informācijas portālam Smiltene24.lv pavēstīja SNPP priekšnieks Normunds Liepa.

SNPP 18.septembrī saņēma ziņas no Smiltenes iedzīvotājas (dzim.1947.g.) par to, ka viņas mājas pagalmā pieklīdis suns, kurš nokodis un plosa viņai piederošo vistu. SNPP darbiniekiem ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās.

Pašvaldības policija, pateicoties Smiltenes iedzīvotāju atsaucībai, noskaidrojusi un saukusi pie administratīvās atbildības klaiņojoša suņa īpašnieku – Smiltenē dzīvojošu (dzim.1957.g.) vīrieti.
 
Par iepriekš minēto faktu Pašvaldības policijā pieņemts lēmums uzsākt administratīvo lietvedību. Savā paskaidrojumā policijai klaiņojošā suņa īpašnieks norāda, ka suns ikdienā tiekot mājas pagalmā turēts pie ķēdes, bet paretam tas spēj atbrīvoties no ķēdes un kakla siksnas. Pašvaldības policija sauca nevērīgo suņa īpašnieku pie administratīvās atbildības, sastādot viņam administratīvā pārkāpuma protokolu par dzīvnieku labturības prasību pārkāpšanu, ja to dēļ nodarīts materiālais zaudējums.

Liepa informēja, ka administratīvā pārkāpuma lieta nosūtīta Smiltenes novada Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai. Par izdarīto pārkāpumu fiziskām personām paredzēta atbildība – naudas sods no 10 līdz 500 latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.  
 
SNPP atkārtoti aicina suņu īpašniekus iepazīties ar mājdzīvnieku (suņu) labturības noteikumu prasībām, stingri ievērot un nepārkāpt tās. Policija atgādina, ka neievērojot noteikumu prasības vai pavirši attiecoties par saviem suņiem Jūs apdraudiet apkārtējo iedzīvotāju, kā arī pašu četrkājaino draugu veselību un dzīvību! 
 
Pašvaldības policija pateicās Smiltenes iedzīvotājiem, kuri sniedza noderīgu informāciju, kas palīdzēja atklāt notikušo pārkāpumu un aicina ziņot par jebkuru sabiedriskās kārtības pārkāpumu zvanot uz SNPP tālruni: 2865 9933 vai 110 (Valsts policijai).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)