Banner 980x90

Smiltenē pašvaldības policija pastiprināti kontrolēs makšķerēšanu

Saistībā ar līdaku nārsta aizkavēšanos un Zemkopības ministrijas pieņemto lēmumu par līdaku makšķerēšanas aizliegumu līdz 10.maijam, Smiltenes novada Pašvaldības policija (SNPP) pastiprināti kontrolēs šī aizlieguma ievērošanu Smiltenes novada ūdenstilpēs, pilsētas informācijas portālam Smiltene24.lv pavēstīja Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Liepa.

SNPP darbinieki pārbaudīs vai makšķernieki ievēro iepriekš minēto aizliegumu, kā arī MK noteikumu Nr.1498 "Makšķerēšanas noteikumi" prasības (makšķerēšanas kartes un personu apliecinošu dokumentu esamību, makšķerēšanas rīku izmantošanu, atļauto lomu lielumu un pieļaujamo zivju garumu un tamlīdzīgi).

Pašvaldības policija aicina makšķerniekus savlaicīgi iegādāties makšķernieku kartes (internetā: www.makskeresanaskarte.lv), domāt ilgtermiņā - saudzēt zivju resursus, laižot atpakaļ zivis, kuras neatbilst atļautajam lomam un izmēram, kā arī novēl: ne asakas!

Liepa informē, ka makšķerējot vai atpūšoties svarīgi ir saudzēt arī dabu un vidi – savākt aiz sevis radušos atkritumus un neatstāt tos pie ūdenstilpes.

Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus un makšķerniekus nekavējoties ziņot par jebkuru konstatēto pārkāpumu, aizdomām par maluzvejniecības gadījumiem vai aizdomīgām personām pie/ap Smiltenes novadā esošajām ūdenstilpēm. Anonimitāte garantēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)