Banner 980x90

Smiltenē notiks tradicionālais trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas brauciens

Informāciju sagatavoja: Toms Markss, Smiltenes sporta centra pārstāvis

Svētdien, 28.jūnijā, plkst.12.00 Smiltenē norisināsies tradicionālais trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas velobrauciens bez laika kontroles 45 un 15 kilometru garajās distances pa Strenču šoseju. Pēc brauciena visi trenera bijušie audzēkņi, kā arī vienkārši riteņbraukšanas entuziaisti, ir aicināti uz Smiltenes kinoteātri, lai vērotu Jāņa Akmentiņa uzņemtās videofilmas "Ceļš Olimpā", "Grūti bet", kā arī Jāņa Ūdra veidotos video sižetus par riteņbraukšanas sacensībām Smiltenē 21.gadsimtā.

Dainis Ozols, Gatis Smukulis, Gaidis Lapiņš ir tikai maza daļa no trenera Jāņa Akmentiņa audzēkņiem, kuri guvuši lielus starptautiskos panākumus. Vēl daudz lielāka daļa trenera audzēkņu riteņbraukšanas treniņos attīstījuši savas personības un pierādījuši sevi citās dzīves jomās.

Par godu trenera Jāņa Akmentiņa piemiņai septīto gadu pēc kārtas notiks atceres velobrauciens. Tajā piedalīties ir aicināts ikviens trenera bijušais audzēknis, smiltenietis, vai vienkāršs riteņbraukšanas entuziasts. Šoreiz velobrauciens notiks svētdien, 28.jūnijā. Tā sākums pie Smiltenes sporta halles gaidāms plkst.12.00. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz velobrauciens būs bez laika kontroles. Arī ideja paliek nemainīga - pulcēt bijušos audzēkņus, lai kopīgi atcerētos treneri un pavadītu dienu veselīgā atpūtā.

Galvenais jaunums šajā reizē būs tas, ka atceres brauciena rīkotāji piedāvā piedalīties kādā no divām distancēm. Pirmā, kuras maršuts vedīs pa Strenču šoseju līdz Jaunklidzim, nosaukta pasaules junioru čempiona treka riteņbraukšanā Gaida Lapiņa vārdā. Kopējais garums šim maršutam būs 45 kilometri. Tikmēr otra distance, kas vedīs līdz Strenču novada robežai, būs 15 kilometru gara. Šajā maršutā visi aktīvās atpūtas cienītāji varēs doties kopā ar septiņesmto gadu trenera audzēkni Viesturu Alksni. Rīkotāji aicina braucienā piedalīties arī bērnus un jauniešus.

Pēc brauciena beigām visi dalībnieki un citi interesenti būs aicināti pulcēties Smiltenes kinoteātrī, kur tiks demonstrētas gan trenera Akmentiņa savulaik uzņemtās filmas - "Ceļš Olimpā" un "Grūti bet", gan arī STV Studija vadītāja Jāņa Ūdra veidotie sižeti par dažādām riteņbraukšanas sacensībām aizvadītajos gados Smiltenes novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)