Banner 980x90

Septembrī Smiltenē sastādīti 28 pārkāpumu protokoli

Pašvaldības policija septembrī sastādījusi 28 administratīvo pārkāpumu protokolus, pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Liepa

Protokoli sastādīti:
* par atrašanos publiskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu – 6;
* par dabisko vajadzību nokārtošanu uz ielas – 2;
* par spļaušanu uz ielas – 1;
* par automašīnas mazgāšanu neatļautā vietā (atkārtoti gada laikā) – 1;
* par publiskas vietas piesārņošanu ar sīkajiem atkritumiem – 2;
* par mājdzīvnieku labturības noteikumu neievērošanu (suņu klaiņošanu) – 2;
* par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī cilvēka cieņu aizskarošā izskatā – 3 (no tiem 1 izdarīts atkārtoti gada laikā);
* par atrašanos alkoholisko dzērienu ietekmē, ja to izdarījis nepilngadīgais – 7;
* par personas identitātes slēpšanu, sniedzot nepatiesas ziņas valsts institūcijai par saviem personas datiem - 2;
* par smēķēšanu neatļautā vietā – 2 protokoli.

Papildus šiem protokoliem sastādīti 11 administratīvā pārkāpuma protokoli – paziņojumi par transportlīdzekļu stāvēšanas un novietošanas noteikumu neievērošanu (bez vadītāja klātbūtnes).

Augustā izteikti astoņi mutvārdu aizrādījumi, tādejādi atbrīvojot no administratīvās atbildības personas, kuras izdarījušas maznozīmīgus pārkāpumus.

Dzīvesvietā nogādātas sešas personas, kuras alkohola reibuma dēļ zaudējušas spēju patstāvīgi pārvietoties, deviņas personas nogādātas atskurbšanai uz īslaicīgās aizturēšanas izolatora telpām.

Tāpat pašvaldības policija aizturējusi un nodevusi pēc piekritības Valsts policijai četras personas, kuras vadīja velosipēdu atrodoties alkohola reibuma stāvoklī, kā arī vienu personu, kura vadīja automašīnu atrodoties alkohola reibuma stāvoklī.

Līdz ar rudens gadalaika iestāšanos palielinās diennakts tumšais laiks, tāpēc SNPP aicina pievērst uzmanību gājēju (sevišķi bērnu) drošības pasākumiem. Lai gājēji diennakts tumšajā laikā un nepietiekamas redzamības apstākļos neapdraudētu savu un citu personu veselību un dzīvību aicinām ievērot CSN prasības un lietot atstarotājus un lukturīšus!

Savukārt autovadītājiem, sakarā ar slideno un slapjo ceļa (ielu) segumu, lūgums objektīvi izvērtēt savu braukšanas ātrumu un manevrus, kas palīdzētu izvairīties no nevajadzīgiem starpgadījumiem un nepatīkamām situācijām uz ceļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)