Banner 980x90

"Eurostat": Latvijā martā reģistrēts mazākais mazumtirdzniecības kāpums ES

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada martā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 0,3%, kas ir mazākais kāpums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums martā gada salīdzinājumā fiksēts Rumānijā - par 18,4%, Luksemburgā - par 14,8%, Bulgārijā - par 6,2% un Īrijā - par 6,1%.

Savukārt kritums reģistrēts vienīgi Dānijā - par 4,9%, Beļģijā - par 2,2%, Slovēnijā - par 0,2% un Maltā - par 0,1%.

Lietuvā mazumtirdzniecība martā pieauga par 4,6%, bet Igaunijā - par 2,5%.

Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums martā, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 2,4%, bet eirozonā - par 2,1%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms ES valstīs samazinājās par 0,7%, bet eirozonā - par 0,5%.

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kritums mēneša salīdzinājumā martā reģistrēts Portugālē - par 5,2%, Dānijā - par 3,9% un Igaunijā - par 1,8%.

Toties lielākais mazumtirdzniecības pieaugums fiksēts Somijā - par 1,1%, Slovākijā - par 0,9% un Bulgārijā - par 0,8%.

Latvijā mazumtirdzniecības apjoms martā mēneša salīdzinājumā saruka par 0,1%, bet Lietuvā reģistrēts kritums par 0,2%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)