Banner 980x90

Premjers: Aicināt uz ārzemēm aizbraukušos cilvēkus atgriezties Latvijā ir liela atbildība

Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Aicināt cilvēkus, kuri savulaik ir devušies darba gaitās uz ārzemēm, atgriezties Latvijā ir liela atbildība un valdības uzdevums ir radīt iespējas jaunu darba vietu izveidei, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Lai cilvēki atgrieztos, viņiem ir jābūt pārliecībai par savu nākotni, par darba vietu pieejamību, par iespēju nodrošināt ģimeni. Tādējādi pašlaik valdības uzdevums ir radīt iespēju jaunu darba vietu izveidei un tieši ar šo jautājumu tiek arī strādāts, par šādu premjera viedokli aģentūru LETA informēja viņa preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Ministru prezidents arī norāda - ir būtiski, lai cilvēki, strādājot ārvalstīs, nepazaudētu savas profesionālās iemaņas un, atgriežoties Latvijā, spētu dot savu ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.

Valdības vadītājs esot pārliecināts, ka viņa dēls - jaunais zinātnieks, kurš specializējies fundamentālajā fizikā un tagad strādā Vācijā, - noteikti atgriezīsies Latvijā, kad šeit būs darba iespējas viņa specialitātē. Pašlaik iespēju strādāt kā zinātniekam savā specialitātē Latvijā viņam neesot.

Kā ziņots, Latvijas Institūts (LI) ir sācis sociālu kustību "#GribuTeviAtpakaļ", aicinot Latvijas iedzīvotājus ar personīgu un emocionālu vēstījumu uzrunāt emigrējušos tuviniekus un draugus. LI direktore Aiva Rozenberga sacīja, ka Latvijas cilvēki ir saistīti vienotā sociālā asinsritē un šajos nemierīgajos laikos mums vienam par otru, par savējiem ir jārūpējas.

Kustībā "#GribuTeviAtpakaļ" aicināts iesaistīties katrs interesents personīgi, LI tikai piedāvā rīkus un kanālus vēstījuma izplatīšanai.

Ja iedzīvotāji vēlas tai pievienoties, LI aicina sekot informācijai institūta sociālās vietnes "Facebook" kontā "Kaut kas mīļš no Latvijas" un mājaslapā "li.lv" vai sūtīt savus personīgos video, audio vai tekstuālos vēstījumus tuvajiem cilvēkiem, pievienojot tēmturi "#GribuTeviAtpakaļ".

Savukārt laikraksts "Diena" vēstīja, ka vadoši Latvijas politiķi, kuru bērni dzīvo ārzemēs, negrasās viņus mudināt atgriezties Latvijā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)