Banner 980x90

PII "Pīlādzītis" bērni iepazīstas ar Pašvaldības policijas darbu

Trešdien, 21.janvārī, Smiltenes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes "Pīlādzītis" "Rūķu" un "Zaķēnu" grupiņas audzēkņi tikās ar Pašvaldības policijas darbiniekiem, lai runātu par drošību un iepazītos ar policistu ekipējumu.

Kā pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Smalkā-Boriseviča, pašvaldības policijas pārstāvji uzsvēra satiksmes noteikumu ievērošanu un kā rūpēties par savu drošību.

Tikšanās mērķis ir informēt un atgādināt par drošības jautājumiem, par Pašvaldības policijas darbu un parādītu pieejamo ekipējumu, kas nepieciešams ikdienas darbā. Smiltenes novada Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Liepa stāstīja bērniem par satiksmes noteikumu ievērošanu, drošību un uzvedību uz ielas, kā arī uzdeva jautājumus, lai pārliecinātos, ka bērni to zina. Liepa uzsvēra, ka policisti ir draugi un viņiem var lūgt palīdzību un izstāstīt, ja kas atgadījies.

PII "Pīlādzītis" skolotāja Gunta Mežule norāda, ka bērnudārzā par drošību tiek runāts katru gadu, šogad tas tiks īpaši uzsvērts. Rudenī bijām pie ugunsdzēsējiem, lai iepazītos ar viņu darba specifiku, savukārt pavasarī plānojam tikties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Bērniem ir nepieciešams redzēt un izprast kā notiek policistu un ugunsdzēsēju darbs, jo tikai rādot un stāstot varam panākt, ka bērni klausās un aizdomājas. Arī šodien bērni bija klusi un ar lielu interesi klausījās Pašvaldības policistu stāstītā un apskatīja mašīnu, bruņu vesti un citu aprīkojumu. Ceram, ka bērniem stāstītais paliks prātā un atcerēsies to brīžos, kad tas būs nepieciešams, saka Mežule.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)