Banner 980x90

Par Pierīgas pašvaldību apvienības izpilddirektoru iecelts Saeimas deputāts, bijušais Smiltenes mērs Mežulis

Ainārs Mežulis/ Foto: Juris Vīgulis/ Saeimas Kanceleja
Ainārs Mežulis/ Foto: Juris Vīgulis/ Saeimas Kanceleja

Par Pierīgas pašvaldību apvienības izpilddirektoru ir iecelts bijušais Smiltenes mērs, tagadējais Saeimas deputāts Ainārs Mežulis (ZZS), aģentūrai LETA pastāstīja apvienības vadītāja Carnikavas novada priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (ZZS).

Viņam atsevišķi pienākumi šajā amatā nav noteikti, un tie ir tādi paši kā apvienības vadītājai - pārstāvēt un lobēt Pierīgas pašvaldību iedzīvotāju intereses. Viņa uzdevums būs runāt par likumdošanas jautājumiem, par jautājumiem, kas skar Pierīgas pašvaldības, kā arī vērtēt un analizēt šo pašvaldību darbu. Patlaban ļoti aktuāli jautājumi Pierīgas pašvaldībām ir par iedzīvotāju skaitu, jo tas atšķirībā no citām pašvaldībām pieaug, stāstīja Jurēvica.

Kad tika meklēts apvienības izpilddirektors, galvenā prasība bija, lai kandidātam ir iepriekšēja pieredze pašvaldības darbā, jo nav vienkārši cilvēkam no malas sākt strādāt ar jautājumiem, par kuriem nekas daudz nav zināms. "Vienkārši ielēkt un aizstāvēt pašvaldību intereses - tas nav iespējams," pauda apvienības priekšsēdētāja. Mežuļa priekšrocības esot pieredze Smiltenes novada priekšsēdētāja amatā, kā arī pieredze skolas direktora amatā.

Tāpat Mežuļa priekšrocība ir Saeimas deputāta amats, kas Pierīgas pašvaldību intereses ļaus veiksmīgāk aizstāvēt Saeimā, uzsvēra Jurēvica.

Kā ziņots, 22.oktobrī nodibināta Pierīgas pašvaldību apvienība un par tās priekšsēdētāju ievēlēta Jurēvica.

Līdz ar Pierīgas pašvaldību apvienības dibināšanu tika apstiprināti arī tās statūti. Tie nosaka, ka jaunā biedrība uz brīvprātības principiem apvieno Latvijas pašvaldības, kuru administratīvā teritorija atrodas Rīgas plānošanas reģionā, un tās mērķis ir īstenot Pierīgas pašvaldību tiesisko interešu aizsardzību, veicināt to ekonomisko un sociālo attīstību, kā arī sadarbību savstarpēji un ar citām Latvijas un ārvalstu institūcijām. Statūtos arī noteikts, ka apvienības valdi - priekšsēdētāju un izpilddirektoru - biedru kopsapulce ievēl uz pašvaldību domju sasaukuma laiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)