Banner 980x90

Noskaidros labākās "Ghetto Games" sezonas komandas

Sestdien, 31.augustā, Rīgā, 11.novembra krastmalā, ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" sezonas noslēguma pasākumā noskaidros sezonas labākās Latvijas komandas ielu florbolā, ielu futbolā un ielu basketbolā, kā arī mūzikas konkursa "Ghetto Faktors" uzvarētāju.

"Ghetto Games" sezonas noslēguma pasākums Rīgā sāksies ar tradicionālajiem turnīriem ielu florbolā, futbolā un ielu basketbolā. Sacensību atklāšana notiks plkst.12.00, savukārt dalībnieki reģistrēties sacensībām varēs jau no plkst.11.00. Daugavas krastmalā, posmā starp Vanšu un Akmens tiltu, labākie sportisti šajā dienā sacentīsies arī BMX frīstaila "street" disciplīnā, ielu vingrošanā un armvrestlingā. Turpat pulcēsies arī Baltijas labākie ielu dejotāji, lai sacenstos konkursos "Breaking 2vs2" un "HipHop 1vs1". Iecerētas arī sacensības skimbordā un velo polo.

Skatītājiem dienas garumā muzicēs Latvijā pazīstami dīdžeji - Ventspilī rezidējošie DJ Vento un Dj Makree, DJ Rapa, DJ PM2theAM, DJ Kristaps Zīle (z:le), kā arī DJ Sergucci un MixMaster AG. Kopā ar viņiem uzstāsies "Ghetto Games" oficiālais dīdžejs Get Dizzy, kā arī citi.

Pasākuma kulminācija iecerēta vēlā pēcpusdienā, kad sezonas finālsacensībās spēkiem mērosies labākās komandas ielu florbolā, ielu futbolā un ielu basketbolā.

Plkst.16.00 sāksies finālsacensības ielu florbolā, bet plkst.16.30 - ielu futbolā. "Ghetto Floorball" superfinālā 16 komandas cīnīsies par galveno balvu no Latvijas Florbola savienības - braucienu komandas četriem spēlētājiem oktobrī uz Somiju, lai vērotu Čempionu kausa izcīņas turnīru. Savukārt "Ghetto Football" superfinālā 31.augustā tiks noskaidrots, kura no komandām saņems Latvijas Futbola federācijas balvu - braucienu uz Grieķiju un iespēju noskatīties Latvijas futbola izlases pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli.

Sestdienas vakarā tiks noskaidrots arī labākais mūzikas konkursa "Ghetto Faktors" dalībnieks. Plkst.17.00 uz Daugavas krastmalas galvenā laukuma sāksies piecu konkursa finālistu uzstāšanās. Vienam no viņiem 31.augusta vakars izrādīsies izšķirošais karjeras attīstībai – proti, šī konkursa uzvarētājs iegūs iespēju ierakstīt savas dziesmas profesionālā skaņu studijā un varēs doties uz Ņujorku, lai tur nofilmētu savu videoklipu.

Konkursa finālistu vidū ir jau uz Latvijas mūzikas skatuves debitējusī Adelīna Jureviča (Adelly), Rīgas Gospeļkora dalībniece Kristīne Prauliņa, talantīgais mūziķis Justs Sirmais no Ķekavas, televīzijas šova "Koru kari 3" dalībniece Aminata Savadogo, kā arī Ilze Ozoliņa, kura savulaik veiksmīgi piedalījusies bērnu Eirovīzijā un konkursā "The X Factor" Lielbritānijā.

Šie jaunie mūziķi vasaras garumā atsijāti no vairāk kā 100 konkursa dalībnieku vidus un sīvā konkurencē veiksmīgi startējuši vairākās atlases kārtās. Jāpiebilst, ka šogad konkursā piedalījās vairāki jau sabiedrībā pazīstami mūziķi, tostarp Pēteris Upelnieks, Laima Grauda un citi.

"Visi pieci finālisti jau tagad ir gatavi lielajai skatuvei. Viņi ir kā nenoslīpēti dārgakmeņi, kas pēc nelielas apstrādes kļūs īpaši vērtīgi un dārgi. Sestdien katrs no viņiem sniegs krāšņu un atšķirīgu šovu – skatītāji varēs izbaudīt dzīvo mūziku un daudz dažādu pārsteigumu. Žūrijai būs ļoti grūti izvēlēties uzvarētāju," atklāj viens no "Ghetto Faktora" rīkotājiem DJ Get Dizzy.

Sestdien konkursa dalībnieku sniegumu vērtēs dziedātāja Linda Leen, mūziķis un radio "Spin FM" pārstāvis Normunds Rutulis, "Do Studijas" producents Rolands Sīpols (Domino), kā arī "Ghetto Music" pārstāvis Antons Semeņaks (Fantiq). Konkursa finālā gaidāms arī kāds īpašs viesis.

"Lai gan šis "Ghetto Faktoram" bija tikai pirmais gads, es jau tagad esmu patīkami pārsteigts un saviļņots, cik daudz jaunu un talantīgu mūziķu esam iepazinuši un apzinājuši. Liels prieks visus bija uzņemt mūsu lokā, mēs centīsimies turpināt ar viņiem sadarbību un palīdzēt, kā vien spējam. Pavisam noteikti konkursu "Ghetto Faktors" turpināsim arī nākamgad, jo visi šie jaunie cilvēki ir pelnījuši iespēju tikt sadzirdētiem. Vēlamies no "Ghetto Games" puses ieguldīt savu artavu kādā no šo jauniešu dzīvēm, tuvinot viņus mērķim kļūt par profesionāliem mūziķiem," stāsta DJ Get Dizzy.

Pēc muzikālā konkursa koncerta plkst.19.00 sāksies "Ghetto Basket" superfināls, kurā piedalīsies 16 komandas, kas visas sezonas garumā krājušas vērtīgos ranga punktus. Tieši 11.novembra krastmalā tiks izšķirts, kura no komandām vīriešu grupā saņems "Ghetto Family" un Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komandas Jūtas "Jazz" basketbolista Andra Biedriņa sarūpēto braucienu uz Ņujorku un iespēju klātienē vērot NBA spēli. Šādu braucienu balvā līdz šim jau ieguvusi Jelgavas komanda "Armet", kā arī Rīgas komanda "Mazais".

"Ghetto Basket" pagājušā gada finālā Jelgavas "Armet" ar 21:13 pārspēja "Baltic Casting Agency". Par uzvarētājiem kļuva Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs un Arvis Vālodze. Pirmie divi savainojumu dēļ šosezon nevarēs aizstāvēt čempionu titulu, kā arī pretendentu pulkā nebūs "Armet".

"Ghetto Basket" šā gada rangā pirmo vietu ieņem "Just", kas izcīnīja čempionu titulu arī 10.augustā Ventspilī "Ghetto Games" festivāla ietvaros notikušajā starptautiskajā turnīrā. Tradicionāli šo kvartetu pārstāv Nauris Miezis, Jānis Āre, Krists Volfmanis un Kristaps Jurjāns. Šovasar kopumā "Just" triumfējis 11 posmos.

31.augustā sezonas noslēguma pasākumā tiks rīkota arī īpašā "Ghetto Family" kreklu izpārdošana, skatītāji varēs iegādāties vairākus kreklus ar mākslinieka Vladislava Lakšes radīto dizainu. Vienu no tiem V.Lakše veltījis BMX braucēja Artūra Griķa piemiņai. Visi līdzekļi, kas tiks gūti no šī dizaina krekla pārdošanas, tiks veltīti Griķu ģimenei, kuras galvenās rūpes šobrīd veltītas jaunākā dēla, četrus gadus vecā Alberta rehabilitācijai. Albertam Griķim ir diagnosticēta bērnu cerebrālā trieka un spastiskā tetraparēze, viņš arī dzemdībās gūto traumu dēļ nespēj staigāt. Finansiālais atbalsts tiks izlietots mazuļa rehabilitācijai un ārstēšanai, lai Alberts invalīdu ratiņos nepaliktu uz mūžu.

Jau ziņots, piektajā sezonā ielu kultūras un sporta kustība "Ghetto Games" rīkojusi 70 sacensības nevien savā mītnes vietā – Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā, bet arī daudzās Latvijas pilsētās, tostarp Ventspilī, Jēkabpilī, Jūrmalā, Alūksnē, Saulkrastos, Valmierā, Rēzeknē, Dobelē, Salaspilī un citviet. Sezonas garumā "Ghetto Games" sacensības 14 dažādos sporta veidos pulcējušas ap 7000 sportistu.

Sezonas noslēguma pasākumu rīko "Ghetto Family" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kulturas un sporta departamentu.

"Ghetto Games" sezonas galvenie partneri: "Rīgas Brīvostas pārvalde", "Latvijas Universitāte", basketbola klubs "VEF Rīga".

 "Ghetto Games" atbalsta: "Latvijas Tautas Sporta asociācija", "Sprite", "adidas", "Sport2000", "Mārtiņa Beķereja", "Red Bull", "Druvas saldējums", dabīgais minerālūdens "Mangaļi", "Būvniecības ABC", tipogrāfija "McĀbols", "Papyrus", "Garnier", "Sporta Punkts", "Veselības Fabrika", "Aerodium", "Plunkšķis", "RE Autoclub", "Latvijas Florbola savienība", "Latvijas Futbola federācija", Rīgas dome, Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs "Ventspils", Jēkabpils pilsētas pašvaldība, Jēkabpils Jauniešu dome, Alūksnes novada dome, Ķekavas novada pašvaldība,  Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, Salaspils novada dome, Rēzeknes novada dome, Jūrmalas novada dome, Preiļu novada dome, Talsu novada dome, olimpiskais centrs "Limbaži", TC "Liiba", TC "Oga", pilsētas portāls www.pilseta24.lv.

Informatīvi atbalsta: LTV7, Draugiem.lv, TVNet, Spin FM, Sportacentrs.com, Vesti Segodna, Subbota, JCDecaux, žurnāls "Sports".

Papildu informācija:
Sanda Brūna, sanda.bruna@streetbasket.lv, Mob.t.29837235.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)