Banner 980x90

Lietuvietim, kurš pērn dedzināja riepas un atkritumus pie Smiltenes dievnamiem, piespriests drošības līdzeklis apcietinājums

Valmiera, 17.janv., LETA. 1982.gadā dzimušais Lietuvas pilsonis, kurš decembrī pie Smiltenes evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcas un Smiltenes Romas katoļu draudzes nama aizdedzināja atkritumus un riepas, šobrīd atrodas apcietinājumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Anžela Geļjanu.

Tiesa, aizvien notiek notikušā apstākļu un vīrieša motīvu noskaidrošana. Tikmēr dedzinātājam piespriests drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc 185.panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Par to draud cietumsods līdz 10 gadiem ar probācijas laiku līdz trim gadiem vai bez tā.

Jau vēstīts, ka pērnā gada decembra vidū pie pie Smiltenes evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcas un Smiltenes Romas katoļu draudzes nama aizdedzināti atkritumi un riepas.

Policija 15.decembra naktī ap plkst.3 saņēmusi izsaukumu par pie Smiltenes evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcas durvīm saliktām un aizdedzinātām riepām. Degšanas rezultātā apsvilušas centrālās ieejas un sānu izejas durvis, kā arī nokvēpusi baznīcas siena.

Savukārt ap plkst.5 policija saņēma informāciju, ka pie Smiltenes Romas katoļu draudzes nama durvīm Vaļņu ielā aizdedzināti atkritumu maisi. Šajā gadījumā, pēc sākotnējās informācijas, zaudējumi ir mazāki, jo draudzes mācītājs pats pamanījis liesmas un apdzēsis tās. Ēkai sabojātas durvis.

Romas katoļu draudzes nams apdedzis aptuveni kvadrātmetra platībā gan no ārpuses, gan nedaudz arī iekšpusē, aģentūrai LETA paskaidroja prāvests Juris Škapars.

Škapars neņēmās izteikt minējumus par dedzinātāja motīviem, taču ir pārliecināts, ka tā bijusi ļaunprātība. Dedzināšanas iespējamos iemeslus nekomentēja arī Smiltenes evaņģēliski luteriskās draudzes priekšsēdētājs Jānis Gulbis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)