Banner 980x90

Ķuzis: Provokāciju risks 16.martā pastāv, bet pagaidām nav pamata lielām bažām

Rīga, 13.marts, LETA. Provokāciju risks 16.marta pasākumos pastāv, bet pagaidām nav pamata lielām bažām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš sacīja, ka situācija tiek uzraudzīta jau nedēļu, pusotru. Ķuzis atzina, ka ir grūti izdarīt prognozes, jo dažādas lietas var notikt spontāni, bet tieši tādēļ arī izstrādāti vairāki rīcības scenāriji.

Vaicāts, vai ir ziņas, ka valstī būtu iebraukuši kādi radikāli noskaņoti cilvēki, policijas priekšnieks uzsvēra, ka pagaidām nav informācijas, kas būtu par pamatu lielām bažām.

Šogad gan 16.marta pasākumi atšķirsies ar to, ka tie notiks brīvdienā. Ķuzis pieļāva, ka daļai cilvēku varētu būt interese atnākt un paskatīties, kas notiek. Tomēr policijas priekšnieks aicināja saprast, ka tā nav nekāda izrāde vai šovs. "Vienkārši novērot un kaut kādā veidā veidot kritisko masu, tas nav vajadzīgs," viņš uzsvēra.

Kā vēstīts, Valsts drošības dienests prognozē, ka 16.marta pasākumos piedalīsies arī radikāli noskaņotas personas, cenšoties realizēt savas personiskās intereses.

Tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad 16.martā Rīgas centrā norisināsies pasākumi, kas pulcēs pretēju viedokļu paudējus, līdz ar to pastāv viedokļu sadursmes riski, atzina dienestā.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa sabiedrības uzskata, ka šie cilvēki cerēja cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bija fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)