Kuras labākas – virtuves izlietnes ar vienu vai diviem nodalījumiem?
Izlietnes ar diviem nodalījumiem – priekšrocības
Šāda dizaina izlietnes virtuvei nodrošina daudzpusību to lietojumā. Galvenā priekšrocība ir tā, ka atsevišķie nodalījumi ļauj tev katru no tiem izmantot citam mērķim. Izlietnē iespējams:
• izmantot vienu nodalījumu, lai notīrītu augļus un dārzeņus savukārt otrā pusē likt netīros traukus;
• vienā nodalījumā mērcēt traukus, kamēr otrā pusē veikt to mazgāšanu;
• nomazgātos traukus salikt vienā nodalījumā;
• sašķirot ļoti netīros un trauslos traukus, piemēram, stikla glāzes.
Izlietnes ar diviem nodalījumiem – trūkumi:
• neviens no izlietnes nodalījumiem nav pietiekami liels, lai izmērcētu lielus traukus un piederumus, piemēram, cepešpannas vai apjomīgus katlus;
• dubultās izlietnes aizņem vairāk vietas;
• viens nodalījums visbiežāk tiek izmantots reti.
Izlietnes ar vienu nodalījumu – priekšrocības:
• parasti ir pietiekami lielas, lai varētu nomazgāt arī lielākus katlus, pannas, cepešpannas;
• iespējams izmantot dažādiem mērķiem – trauku mazgāšanai, mērcēšanai, augļu un dārzeņu skalošanai utt.;
• lielāka izlietne ar vienu nodalījumu aizņem mazāk vietas nekā dubultā – labāk piemērota nelielām virtuvēm.
Izlietnes ar vienu nodalījumu – trūkumi:
• nav iespējas nodalīt tīros un netīros traukus;
• trauslākā materiāla traukus iespējams ātri saplēst, visam esot vienā nodalījumā vai, atsitoties pret izlietni;
• ja daļa trauku ir ļoti netīra ar kādu šķidrumu, tas var iztecēt pāri citiem traukiem, tos padarot grūtāk mazgājamus;
• ja izlietnes malā nav speciāla daļa, kur salikt traukus, kas jāžāvē, tie jāliek uz galda vai jāslauka katrs atsevišķi.
Un kuram no šiem izlietņu veidiem tu dod priekšroku? Ieraksti komentārā!