Banner 980x90

Izmantojot uzticēšanos, Smiltenes novadā izkrāpta vairāk nekā 2000 eiro vērta iekārta

Rīga, 2.jūl., LETA. Smiltenes novadā, izmantojot cilvēku uzticēšanos, izkrāpta vairāk nekā 2000 eiro vērta iekārta, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Šā gada jūnija vidū Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirknī saņemta informācija par iespējamu krāpniecības faktu Smiltenes novadā, kad ar kādu uzņēmumu sazinājās vīrietis un, uzdodoties par kāda uzņēmuma pārstāvi, izteica vēlmi iegādāties kādu iekārtu.

Potenciālais pircējs, aizbildinoties ar steidzamību, pārliecinājis pārdevēju preci viņam nogādāt tajā pat dienā ar satiksmes autobusa starpniecību. Lai radītu ticamību, pircējs elektroniski atsūtījis bankas maksājuma uzdevumu par to, ka apmaksa veikta, stāstīja Vaskāne.

Kā vēlāk noskaidrots, maksājuma uzdevums, visticamāk, bijis viltots un samaksu par preci pārdevējs tā arī nesaņēma. Tāpat noskaidrots, ka persona nav saistīta ar uzņēmumu, kā vārdā veica darījumu. Pārdevējam nodarīti vairāk nekā 2000 eiro materiālie zaudējumi, sacīja policijas pārstāve.

Valkas iecirknī par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta 1.daļas par svešas mantas iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Policija aicina ikvienu, kurš iznomā vai pārdod jebkāda veida preces, nepaļauties uz veiksmi un cilvēku goda vārdu, un kritiski vērtēt ikvienu darījuma situāciju, kā arī pirms katra darījuma pārliecināties par darījuma partnera identitāti un saistību ar uzņēmumu vai firmu, kā vārdā persona darbojas.

Kā liecina policijas pieredze, izmeklējot dažādus ar krāpniecību saistītus gadījumus, vislielākais risks kļūt par krāpnieku upuri ir attālināta veida darījumos, it īpaši, piekrītot darījuma risināšanai steigā. Iespējams, ka iepriekš minētais gadījums nav vienīgais, tādēļ policija aicina iedzīvotājus atsaukties un informēt policiju pa tālruni 110 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī, aicināja Vaskāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)