Banner 980x90

Indie mūzikas meistari no Lietuvas - grupa Deeper Upper viesojas Akustiskajā Ceturtdienā

Jau pagājušās nedēļas raidījumā dzirdējām, kā indie mūziku akustiski spēlē jaunie censoņi grupā Carnival Youth, šonedēļ turpinām iesākto un uz Akustiskās Ceturtdienas skatuves aicinām dienvidu kaimiņus Deeper Upper. Lietuviešu grupa šobrīd veic savu Latvijas koncerttūri un tās pīķa stundā apciemos arī Radio Valmiera. To visu dzirdēsim jau pavisam drīz – ceturtdien 14.februārī; sākums plkst.20.00.

Indie mūzikas radītāji nereti cenšas norobežoties no šī, nu jau klišejiskā, apzīmējuma un savu gara darbu ietērpj krietni liriskākos apzīmējumos. Piemēram, Deeper Upper apgalvo, ka izpilda maigu skaņu haosu, kuru radīs arī uz vairākām skatuvēm Latvijā. Bet Tu jau zini, kā saka: nav svarīgi kā to sauc, galvenais, lai skan laba mūzika!

Pirmo reizi Deeper Upper parādījās uz skatuves 2010.gada beigās, kad spēlēja ikgadējā Lietuvas rokmūzikas konkursā, kā rezultātā, izpelnījušies žūrijas atzinību, ieguva iespēju ierakstīt divas dziesmas. Tās laida klajā kā dubultsinglu nākamā gada sākumā: Things behind the Eden doors un Last I saw you, you were dreaming of a blue sundown. Dubultsingla izdošanai sekoja neskaitāmi koncerti vairākās Lietuvas pilsētās, protams, turpinājās arī darbs studijā un 2011.gada laikā Deeper Upper izdeva vēl divus singlus I am the colours un Samy‘s, pēdējā no kurām tika iekļauta nu jau prestižajā Indie Rock Playlist.

Kopš pērnā gada beigām grupa ir ne tikai dzirdama, bet arī apskatāma dziesmas In the sands of a desert videoversijā, kas, protams, atrodama vispasaules video vietnē YouTube. Par Deeper Upper var stāstīt daudz un dikti, bet labāk vienreiz redzēt nekā septiņreiz dzirdēt, vai ne? Kaut gan... var arī septiņreiz dzirdēt, ja esi bijis uz iepriekšējiem un nāksi uz pārējiem koncertiem.

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 99,5 Smiltenē; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv   

Vairāk par grupu:
www.deeperupper.com   
www.facebook.com/DeeperUpper    

Vairāk par koncerttūri:
http://latvia2013tour.deeperupper.com/   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)